• +48 794 113 882

Masahiro MSC Brown Nakiri 160 mm

11054

269,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 160 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58 - 59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Nóż MSC Nakiri Brown o długości ostrza 160 mm można scharakteryzować jako wielozadaniowe narzędzie służące do wykonywania rozmaitych czynności kuchennych (np. szatkowania, krojenia, siekania). Kształtem przypomina on tasak i japoński nóż Usuba. Istotną różnicą pomiędzy nim a Usubą jest jednak to, że nóż Usuba ostrzy się jednostronnie, a nóż Nakiri – obustronnie.

Noże kuchenne wchodzące w skład serii MSC tworzą podstawową linię noży cenionego producenta Masahiro. Znajdują one zastosowanie przede wszystkim w domowej kuchni. Linia MSC obejmuje różne rodzaje najbardziej uniwersalnych noży, z których można korzystać każdego dnia. Noże mają ostrza powstające z wysokowęglowej stali MBS-26 i cechujące się twardością na poziomie 58-59 HRC. Dzięki specjalnemu procesowi hartowania stali, który jest złożony i został opracowany przez właścicieli marki Masahiro (rodzinę Hattori), noże te zachowują doskonałe proporcje między twardością a elastycznością ostrza. Nierdzewne noże kuchenne są bardzo łatwe w utrzymaniu i mają ponadto estetyczny wygląd. Na ich wyjątkowy charakter wpływa także rękojeść powstająca z pięknego drewna pakka. Dodatkowo ją wyprofilowano, by zapewnić jak największą ergonomiczność i komfort stosowania noży z serii Masahiro MSC.
Rodzaje nożyNóż Nakiri
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż MSC Nakiri Brown o długości ostrza 160 mm można scharakteryzować jako wielozadaniowe narzędzie służące do wykonywania rozmaitych czynności kuchennych (np. szatkowania, krojenia, siekania). Kształtem przypomina on tasak i japoński nóż Usuba. Istotną różnicą pomiędzy nim a Usubą jest jednak to, że nóż Usuba ostrzy się jednostronnie, a nóż Nakiri – obustronnie.

Noże kuchenne wchodzące w skład serii MSC tworzą podstawową linię noży cenionego producenta Masahiro. Znajdują one zastosowanie przede wszystkim w domowej kuchni. Linia MSC obejmuje różne rodzaje najbardziej uniwersalnych noży, z których można korzystać każdego dnia. Noże mają ostrza powstające z wysokowęglowej stali MBS-26 i cechujące się twardością na poziomie 58-59 HRC. Dzięki specjalnemu procesowi hartowania stali, który jest złożony i został opracowany przez właścicieli marki Masahiro (rodzinę Hattori), noże te zachowują doskonałe proporcje między twardością a elastycznością ostrza. Nierdzewne noże kuchenne są bardzo łatwe w utrzymaniu i mają ponadto estetyczny wygląd. Na ich wyjątkowy charakter wpływa także rękojeść powstająca z pięknego drewna pakka. Dodatkowo ją wyprofilowano, by zapewnić jak największą ergonomiczność i komfort stosowania noży z serii Masahiro MSC.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MSC Brown Nakiri 160 mm

Masahiro MSC Brown Nakiri 160 mm

  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 160 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58 - 59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.