• +48 794 113 882

Masahiro MSC Nakiri 160 mm

11064

239,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata 12,00 zł
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 160 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58 - 59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

MSC Nakiri o długości 160 mm jest wielozadaniowym narzędziem, które znajduje zastosowanie przy takich czynnościach kuchennych jak siekanie, krojenie, a także szatkowanie. Kształtem nóż ten przypomina tasak, jak również japoński nóż Usuba – jednak w przeciwieństwie do Usuby, którą ostrzy się jednostronnie, nóż Nakiri z serii MSC można ostrzyć obustronnie.

Podstawową serią marki Masahiro jest seria noży kuchennych MSC, z której korzystają przede wszystkim amatorzy gotowania i osoby w swoich prywatnych kuchniach. W skład serii MSC wchodzą najbardziej podstawowe narzędzia, tj. uniwersalne noże, których używa się na co dzień. Ostrza tych wyjątkowych noży powstają ze stali MBS-26, która jest stalą wysokowęglową. Ich twardość wynosi 58-59 HRC, a jej otrzymanie jest możliwe dzięki zastosowaniu specjalnego, złożonego procesu hartowania, który został opracowany przez rodzinę Hattori – właścicieli marki Masahiro. Idealna równowaga między twardością ostrza oraz jego elastycznością to jedna z największych zalet noży kuchennych z tej serii. Kolejną jest z pewnością fakt, że noże te są nierdzewne, więc łatwe w utrzymaniu, i mają ponadto drewnianą rękojeść nadającą im stylowy i piękny wygląd. Rękojeść, którą wykonuje się z drewna pakka, jest ergonomicznie wyprofilowana, dzięki czemu noże zapewniają duży komfort nawet podczas długiej pracy, każdego dnia.
Rodzaje nożyNóż Nakiri
Materiał ostrzaStal nierdzewna

MSC Nakiri o długości 160 mm jest wielozadaniowym narzędziem, które znajduje zastosowanie przy takich czynnościach kuchennych jak siekanie, krojenie, a także szatkowanie. Kształtem nóż ten przypomina tasak, jak również japoński nóż Usuba – jednak w przeciwieństwie do Usuby, którą ostrzy się jednostronnie, nóż Nakiri z serii MSC można ostrzyć obustronnie.

Podstawową serią marki Masahiro jest seria noży kuchennych MSC, z której korzystają przede wszystkim amatorzy gotowania i osoby w swoich prywatnych kuchniach. W skład serii MSC wchodzą najbardziej podstawowe narzędzia, tj. uniwersalne noże, których używa się na co dzień. Ostrza tych wyjątkowych noży powstają ze stali MBS-26, która jest stalą wysokowęglową. Ich twardość wynosi 58-59 HRC, a jej otrzymanie jest możliwe dzięki zastosowaniu specjalnego, złożonego procesu hartowania, który został opracowany przez rodzinę Hattori – właścicieli marki Masahiro. Idealna równowaga między twardością ostrza oraz jego elastycznością to jedna z największych zalet noży kuchennych z tej serii. Kolejną jest z pewnością fakt, że noże te są nierdzewne, więc łatwe w utrzymaniu, i mają ponadto drewnianą rękojeść nadającą im stylowy i piękny wygląd. Rękojeść, którą wykonuje się z drewna pakka, jest ergonomicznie wyprofilowana, dzięki czemu noże zapewniają duży komfort nawet podczas długiej pracy, każdego dnia.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MSC Nakiri 160 mm

Masahiro MSC Nakiri 160 mm

  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 160 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58 - 59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.