Kształt noża Gyuto Masahiro MV-S przypomina standardowy europejski nóż szefa kuchni. Długość 210 mm daje szerokie możliwości, jeśli chodzi o wykorzystanie tego wielofunkcyjnego noża zarówno w profesjonalnej, jak i prywatnej kuchni. Ma zastosowanie uniwersalne – nadaje się do filetowania, szatkowania, a także krojenia mięsa.
Polecane noże kuchenne Masahiro z serii MV-S tworzą japońscy rzemieślnicy mający ponad 30 lat doświadczenia w wykuwaniu niezwykle estetycznych oraz bardzo funkcjonalnych noży, które stanowią podstawowe narzędzie w pracy każdego szefa kuchni. Ostrza noży wykonano z nierdzewnej, wysokowęglowej stali o nazwie MBS-26. Trzystopniowy proces hartowania stali zapewnia twardość na poziomie 58-59 HRC i niebywałą ostrość, która długo się utrzymuje. Wszystkie noże Masahiro MV-S są ponadto łatwe do naostrzenia, co zwiększa ich walory użytkowe. Posiadają one charakterystyczną rękojeść ze stali, zintegrowaną z kutym ostrzem, co wzmacnia całą konstrukcję noża. Specjalna perforacja, która się na niej znajduje, ulepsza chwyt, więc korzystanie z noża Masahiro MV-S nawet przez wiele godzin pozostaje komfortowe dla użytkownika. Wyroby producenta Masahiro sprawdzają się zarówno przy profesjonalnym zastosowaniu, jak i we wnętrzu własnej kuchni. Sprawdź także nasz ranking noży kuchennych!
- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 210mm
- Rękojeść: stalowa
- HRC: 58+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.