• +48 794 113 882

Masahiro Sankei Nóż Santoku 165mm czarny

35841

209,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Nóż Santoku Sankei o długości ostrza 165 mm ma czarną rękojeść. Jest to japoński nóż kuchenny, często charakteryzowany jako odpowiednik tradycyjnego noża szefa kuchni. Santoku Sankei ma jednak z reguły krótsze ostrze od noża szefa kuchni. Idealnie nadaje się więc do krojenia oraz szatkowania w wygodny i szybki sposób.

Myśląc o połączeniu tradycji japońskiego rzemiosła z nowoczesnym wyglądem odwzorowującym współczesne trendy, nie można nie wspomnieć o wyjątkowej serii noży kuchennych Masahiro Sankei. Podczas wytwarzania ostrzy, w czasie ich produkcji używa się nierdzewnej stali o nazwie MBS-26, a także sporej wielkości dodatku węgla. Dzięki temu, stosując specjalny proces hartowania do wysokości 58-59 HRC, noże z serii Sankei stają się imponująco ostre i, co więcej, utrzymują tę ostrość przez bardzo długi czas. Cała seria obejmuje podstawowe rodzaje noży kuchennych, a więc można ją polecić wszystkim szefom kuchni, jak i miłośnikom sztuki gotowania. Funkcjonalną rękojeść noży tworzy się z drewna pakka, zabezpieczonego w dodatkowy sposób wykończeniem dwoma nitami. Świetne wyważenie oraz duży komfort użytkowania to kolejne zalety noży Masahiro Sankei, które sprawiają, że nawet wielogodzinna praca z nimi staje się lekka i znacznie łatwiejsza. Piękne opakowanie z powodzeniem sprawdzi się jako opakowanie doskonałego prezentu.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Santoku Sankei o długości ostrza 165 mm ma czarną rękojeść. Jest to japoński nóż kuchenny, często charakteryzowany jako odpowiednik tradycyjnego noża szefa kuchni. Santoku Sankei ma jednak z reguły krótsze ostrze od noża szefa kuchni. Idealnie nadaje się więc do krojenia oraz szatkowania w wygodny i szybki sposób.

Myśląc o połączeniu tradycji japońskiego rzemiosła z nowoczesnym wyglądem odwzorowującym współczesne trendy, nie można nie wspomnieć o wyjątkowej serii noży kuchennych Masahiro Sankei. Podczas wytwarzania ostrzy, w czasie ich produkcji używa się nierdzewnej stali o nazwie MBS-26, a także sporej wielkości dodatku węgla. Dzięki temu, stosując specjalny proces hartowania do wysokości 58-59 HRC, noże z serii Sankei stają się imponująco ostre i, co więcej, utrzymują tę ostrość przez bardzo długi czas. Cała seria obejmuje podstawowe rodzaje noży kuchennych, a więc można ją polecić wszystkim szefom kuchni, jak i miłośnikom sztuki gotowania. Funkcjonalną rękojeść noży tworzy się z drewna pakka, zabezpieczonego w dodatkowy sposób wykończeniem dwoma nitami. Świetne wyważenie oraz duży komfort użytkowania to kolejne zalety noży Masahiro Sankei, które sprawiają, że nawet wielogodzinna praca z nimi staje się lekka i znacznie łatwiejsza. Piękne opakowanie z powodzeniem sprawdzi się jako opakowanie doskonałego prezentu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro Sankei Nóż Santoku 165mm czarny

Masahiro Sankei Nóż Santoku 165mm czarny

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

19 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.