Nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu, czyli Masahiro MV-H długości 120 mm, z powodzeniem można wykorzystywać do wielu prac kuchennych – zarówno w profesjonalny sposób, jak i w przestrzeni domowej kuchni. Ten wygodny, mniejszy nóż umożliwia sprawne szatkowanie, a także krojenie warzyw, świetnie nadaje się również do krojenia małych kawałków mięsa.
Noże kuchenne Masahiro są wykonane z najwyższej jakości materiałów, a seria MV-H została zaprojektowana, by sprostać oczekiwaniom europejskich i amerykańskich szefów kuchni, którzy w swojej pracy używają w głównej mierze noży w zachodnim stylu. Ostrze każdego noża jest wykute ze stali MBS-26, która jako pochodna uznanej stali VG-10 zapewnia doskonałe parametry użytkowe. Hartowanie ostrzy przebiega w 3-stopniowym procesie, który ma na celu wydobycie najlepszych cech ze stali. W jego wyniku uzyskujemy ostrza o twardości 58-59 HRC z idealnym połączeniem twardości z elastycznością. Rękojeść noży z serii MV-H jest bardzo wygodna i wykonano ją ze szczególnego materiału o nazwie poyacetal. Zwiększa on zarówno komfort, jak i funkcjonalność każdego noża, ponieważ ma właściwości bakteriobójcze, a także jest odporny na wilgoć. Noże firmy Masahiro sprawdzą się zarówno do profesjonalnego użytku, jak i w rękach amatorów gotowania, dla których wysoka jakość i wyjątkowa ostrość noży kuchennych odgrywają kluczową rolę. Estetyczne pudełka, w jakich umieszczone są noże, z powodzeniem sprawdzą się w roli prezentu.
- Typ: Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 120mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.