- Typ: Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 120mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Noże kuchenne Masahiro są wykonane z najwyższej jakości materiałów, a seria MV-H została zaprojektowana, by sprostać oczekiwaniom europejskich i amerykańskich szefów kuchni, którzy w swojej pracy używają w głównej mierze noży w zachodnim stylu. Ostrze każdego noża jest wykute ze stali MBS-26, która jako pochodna uznanej stali VG-10 zapewnia doskonałe parametry użytkowe. Hartowanie ostrzy przebiega w 3-stopniowym procesie, który ma na celu wydobycie najlepszych cech ze stali. W jego wyniku uzyskujemy ostrza o twardości 58-59 HRC z idealnym połączeniem twardości z elastycznością. Rękojeść noży z serii MV-H jest bardzo wygodna i wykonano ją ze szczególnego materiału o nazwie poyacetal. Zwiększa on zarówno komfort, jak i funkcjonalność każdego noża, ponieważ ma właściwości bakteriobójcze, a także jest odporny na wilgoć. Noże firmy Masahiro sprawdzą się zarówno do profesjonalnego użytku, jak i w rękach amatorów gotowania, dla których wysoka jakość i wyjątkowa ostrość noży kuchennych odgrywają kluczową rolę. Estetyczne pudełka, w jakich umieszczone są noże, z powodzeniem sprawdzą się w roli prezentu.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
