Nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu, Masahiro BWH, ma długość 120 mm – umożliwiającą sprawne realizowanie sporej części prac kuchennych. Ten mniejszy nóż o wysokiej jakości wykonania z powodzeniem nadaje się do użycia przy szatkowaniu i krojeniu warzyw, a także mniejszych kawałków mięsa.
Producent Masahiro zaprojektował serię noży BWH na bazie profesjonalnej serii noży MV-H, odróżniając jedne od drugich brakiem skuwki między rękojeścią i ostrzem. Do produkcji ostrzy tych wyjątkowych noży kuchennych zastosowano stal molibdenowo-wanadową – MBS-26 o bardzo dobrej renomie. 3-stopniowy proces hartownia pozwala na uzyskanie twardości 58-59 HRC, co stanowi idealną równowagę pomiędzy wspomnianą twardością a elastycznością. Warto wspomnieć, iż noże kuchenne Masahiro są wykonywane przez świetnych japońskich rzemieślników już od ponad 30 lat. Każdy z nich posiada lekką oraz wygodną rękojeść z drewna pakka, które poddane obróbce chemicznej zachowuje właściwości bakteriobójcze i wysoki stopień odporności na wilgoć. Nadzwyczaj ostre oraz funkcjonalne noże kuchenne dla prawdziwych miłośników gotowania mogą być doskonałym pomysłem na wyjątkowy prezent.
- Typ: Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 120 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.