- Typ: Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 120 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Producent Masahiro zaprojektował serię noży BWH na bazie profesjonalnej serii noży MV-H, odróżniając jedne od drugich brakiem skuwki między rękojeścią i ostrzem. Do produkcji ostrzy tych wyjątkowych noży kuchennych zastosowano stal molibdenowo-wanadową – MBS-26 o bardzo dobrej renomie. 3-stopniowy proces hartownia pozwala na uzyskanie twardości 58-59 HRC, co stanowi idealną równowagę pomiędzy wspomnianą twardością a elastycznością. Warto wspomnieć, iż noże kuchenne Masahiro są wykonywane przez świetnych japońskich rzemieślników już od ponad 30 lat. Każdy z nich posiada lekką oraz wygodną rękojeść z drewna pakka, które poddane obróbce chemicznej zachowuje właściwości bakteriobójcze i wysoki stopień odporności na wilgoć. Nadzwyczaj ostre oraz funkcjonalne noże kuchenne dla prawdziwych miłośników gotowania mogą być doskonałym pomysłem na wyjątkowy prezent.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
