- Typ: Nóż do obierania
- Długość ostrza: 60mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Serię noży Masahiro BWH zaprojektowano, bazując na równoległej, profesjonalnej serii MV-H. Noże BWH różnią się od noży z serii MV-H brakiem skuwki między rękojeścią i ostrzem. Ich ostrza wykonano z najlepszej jakości stali molibdenowo-wanadowej o nazwie MBS-26, która w 3-stopniowym procesie hartowania umożliwia uzyskanie twardości na poziomie 58-59 HRC – to doskonała równowaga pomiędzy twardością a elastycznością klingi. Każdy z noży Masahiro BWH jest wykuty przez japońskich rzemieślników, a ten (zapewniający doskonałą jakość) sposób wytwarzania stosowany jest już od ponad 30 lat. Noże kuchenne posiadają bardzo wygodną i ponadto lekką rękojeść, która powstaje z drewna pakka. W czasie produkcji poddawane jest ono obróbce chemicznej umożliwiającej zachowanie właściwości bakteriobójczych oraz dużej odporności na wilgoć. Ekstremalnie ostre noże Masahiro BWH są bardzo praktyczne i idealnie nadają się na prezent.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
