Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm

Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm

10013
Dostępny - wysyłka w 24h
399,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Yanagiba z serii MS-8 od producenta Masahiro ma długość ostrza 240 mm. Jest to długi nóż posiadający smukłe ostrze, który wpisuje się w podstawowe wyposażenie wszystkich mistrzów sushi, a także pasjonatów gotowania i kuchni japońskiej. Noże te tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. To sprawia, że sushi master jest w stanie niezwykle precyzyjnie kroić cienkie kawałki ryby przeznaczone do sushi czy też sashimi.

Seria noży w japońskim stylu, czyli MS-8 od producenta Masahiro, prezentuje najlepsze cechy tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Jest ona doceniana przez miłośników sushi i kuchni japońskiej. Noże, które wchodzą w skład serii Masahiro MS-8, są ostrzone jednostronnie w tradycyjny sposób. Powstają one z cenionej stali MBS-26, a ich twardość sięga 58-59 w skali Rockwella. Piękne ostrza noży Masahiro MS-8 nie tylko umożliwiają sprawną pracę w kuchni, ale także niezwykle estetycznie się prezentują. Tradycja wykuwania noży przez zdolnych kowali w firmie Masahiro sięga już kilkudziesięciu lat. Z całą pewnością można tu mówić o perfekcji rzemiosła oraz o nowym znaczeniu ostrości noży kuchennych. Noże Masahiro MS-8 posiadają drewnianą rękojeść (wykonywaną z drzewa magnoliowego), a wykończenie atrakcyjną wizualnie skuwką z tworzywa o dużej wytrzymałości podkreśla ich charakter. By utrzymać ekstremalny poziom ostrości noży, najlepiej do ich ostrzenia używać sprawdzonych kamieni wodnych.
Typ noża
Yanagiba - Nóż do Plastrowania/Sashimi
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.