Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm

Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm

10014
Dostępny - wysyłka w 24h
579,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż kuchenny Masahiro MS-8 Yanagiba posiada ostrze o długości 270 mm, które jest smukłe i umożliwia precyzyjną pracę w kuchni. Yanagiba to jeden z podstawowych elementów, jakie powinny znaleźć się w kuchni każdego mistrza sushi czy też pasjonata gotowania i japońskiej kuchni. Tradycyjnie noże Yanagiba ostrzy się jednostronnie, co pozwala na bardzo precyzyjne cięcie – sushi master z łatwością poradzi sobie z krojeniem wyjątkowo cienkich kawałków ryby, które przeznaczone są do sushi lub sashimi.

Seria noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim, czyli MS-8 marki Masahiro, jest skierowana w większości do osób gustujących w kuchni japońskiej i sushi oraz do tych, które doceniają japońskie, tradycyjne rzemiosło. Wszystkie noże wchodzące w skład serii Masahiro MS-8 tradycyjnie są ostrzone jednostronnie. Wykuwa się je z kultowej stali MBS-26, a ich kolejną zaletą jest twardość ostrzy, która dochodzi do 58-59 w skali Rockwella. Wytwarzaniem tych pięknych noży, już od kilkudziesięciu lat, zajmują się kowale zatrudnieni w firmie Mashiro, osiągając perfekcyjny poziom we własnym rzemiośle. Masahiro nadaje nowe znaczenie pojęciu ostrości, a by ją utrzymać przez długi czas, poleca się ostrzenie noży na kamieniach wodnych. Dodatkowym atutem noży z serii MS-8 jest rękojeść z drewna magnolii z estetyczną skuwką, która powstaje z wytrzymałego tworzywa.
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.