Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm
Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm

Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm

10012
Dostępny - wysyłka w 24h
349,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba ma smukłe ostrze o długości 210 mm i stanowi jeden z podstawowych elementów wyposażenia w kuchni każdego mistrza sushi (czy też miłośnika kuchni japońskiej). Nóż Yanagiba w tradycyjny sposób ostrzy się jednostronnie, co pozwala na niezwykle precyzyjne krojenie cienkich kawałków ryby do sushi lub sashimi. Każdy sushi master doceni zalety tego wyjątkowego noża o bardzo wysokiej jakości.

Seria MS-8 jest serią noży utrzymanych w tradycyjnym japońskim stylu, skierowaną w głównej mierze do wszystkich miłośników sushi, japońskiej kuchni, jak i tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Wszystkie noże, które obejmuje seria Masahiro MS-8, są tradycyjnie ostrzone jednostronnie. Wykonuje się je z kultowej, cenionej stali MBS-26, a każdy z nich cechuje się twardością ostrzy na poziomie 58-59 w skali Rockwella. Warto zaznaczyć, że kowale reprezentujący cenioną markę Masahiro zajmują się wykuwaniem tych noży już od kilkudziesięciu lat. Tak duże doświadczenie firmy Masahiro pozwoliło osiągnąć perfekcję, a dzięki utalentowanym rzemieślnikom otrzymaliśmy nowe znaczenie jakości i ostrości noży kuchennych. Noże z serii MS-8 posiadają wyjątkową rękojeść stworzoną z drewna magnolii, która wykończona jest piękną skuwką z bardzo wytrzymałego tworzywa. By zachować najwyższy poziom ostrości tych noży, zaleca się ostrzenie na kamieniach wodnych.
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.