- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 180mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58 - 59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Noże kuchenne wchodzące w skład serii Masahiro MV stanowią odpowiedź na potrzeby profesjonalnych szefów kuchni, wśród których od długiego czasu są bardzo popularne. Wysokowęglowa nierdzewna stal MBS-26, z której wykuto ostrza noży posiada domieszkę wanadu i molibdenu. Dzięki 3-stopniowemu procesowi hartowania stali producent uzyskał twardość ostrzy na poziomie 58-59 HRC, więc polecane są one przede wszystkim osobom zajmującym się sztuką gotowania zawodowo, a także prawdziwym pasjonatom. Jakość wykonania każdego z noży jest bardzo wysoka, podobnie zachwycać może estetyka wykończenia, która jest zasługą rzemieślników Masahiro, wykuwających noże już od przeszło 30 lat. Rękojeść, dzięki wykonaniu z drewna pakka, ma właściwości bakteriobójcze, ma także dużą odporność na wilgoć. Każdy nóż Masahiro MV znajduje się w ładnym opakowaniu, co czyni jest atrakcyjnym prezentem dla miłośnika gotowania.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
