- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58 - 59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż szefa kuchni pochodzący z docenianej serii MSC ma długość ostrza 180 mm. Jest to podstawowy nóż, którym można wykonywać niemal wszystkie kuchenne prace. Nadaje się zarówno do krojenia i szatkowania, jak i do innych czynności, np. filetowania ryb.
Noże kuchenne z serii Masahiro MSC są podstawową linią skierowaną do osób prywatnych, zajmujących się gotowaniem w domowej kuchni. W skład serii MSC wchodzą podstawowe rodzaje noży kuchennych do uniwersalnego zastosowania. Ich ostrza powstają w specjalnym procesie – wykuwane są ze stali o nazwie MBS-26 (jest to stal wysokowęglowa), a w wyniku procesu hartowania (opracowanego przez właścicieli firmy, rodzinę Hattori) zyskują one imponującą twardość 58-59 HRC. Każdy z tych noży wykazuje doskonałe proporcje pomiędzy elastycznością ostrza, a jego twardością. Nierdzewne noże kuchenne są łatwe w utrzymaniu i mają drewnianą rękojeść, która nadaje im wyjątkowy, piękny wygląd. Rękojeść z drewna pakka specjalnie wyprofilowano, dzięki czemu jest ergonomiczna i bardzo wygodna.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
