Mały nóż o uniwersalnym przeznaczeniu posiada ostrze o długości 90 mm. Nóż z serii Sankei ma czarną rękojeść i służy do wykonywania bardzo precyzyjnych prac na produktach o mniejszych rozmiarach (np. na warzywach czy owocach). Za jego pomocą zrealizujemy przeważającą część prac kuchennych. Nóż ten należy do podstawowego wyposażenia każdej kuchni.
Każdy z noży kuchennych Masahiro z serii Sankei jest doskonałym przykładem tego, jak można połączyć tradycyjne rzemiosło japońskie z nowoczesnym wyglądem, który stanowi odpowiedź na współczesne trendy. Ostrza noży wykonywane są ze stali MBS-26, która jest stalą nierdzewną. W związku z dużym dodatkiem węgla i zastosowaniem wysokiego hartowania (w granicach 58-59 HRC) noże Masahiro Sankei można uznać za jedne z najlepszych, ponieważ przez wyjątkowo długi czas zachowują ekstremalną ostrość. Seria ta obejmuje wszystkie rodzaje noży, które powinny znaleźć się w podstawowym wyposażeniu. Dzięki temu jest ona idealnym wyborem zarówno dla profesjonalnego szefa kuchni, jak i każdego pasjonata gotowania. Noże Masahiro Sankei mają praktyczną rękojeść powstającą z drewna pakka, która jest wykończona dwoma nitami. W ten sposób jest ona dodatkowo zabezpieczona. Ważną zaletą tych noży jest także ich doskonałe wyważenie i ogromna wygoda nawet podczas wielu godzin używania. Estetyczne opakowanie sprawia, że będą one wspaniałym i pięknym prezentem.
- Typ: Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 90mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.