Nóż do pieczywa z ostrzem długości 210 mm, które jest smukłe, a ponadto ząbkowane, posiada czarną rękojeść. Nóż służy do krojenia pieczywa i sprawdza się w każdym przypadku – nawet gdy wypiek ma bardzo chrupką skórkę, nie musimy obawiać się o jej zgniatanie czy miażdżenie. Nóż do pieczywa może znaleźć zastosowanie także przy innych czynnościach, np. przy krojeniu takich produktów jak pomidory, owoce cytrusowe czy też większe kawałki czekolady.
Seria Sankei obejmuje noże kuchenne, które zachwycają doskonałym połączeniem rzemiosła japońskiego w tradycyjnym wydaniu z nowoczesnym i estetycznym wyglądem, spełniającym oczekiwania miłośników współczesnych trendów. W czasie produkcji została użyta stal MBS-26, czyli stal nierdzewna, a ponadto duży dodatek węgla, co w wyniku procesu hartowania do poziomu 58-59 HRC nadaje nożom imponujący poziom ostrości, który długo zachowują. W serii Sankei można znaleźć wszystkie z podstawowych noży, więc jest to doskonały wybór dla każdego szefa kuchni, a także ceniącego jakość amatora gotowania. Praktyczna rękojeść noży jest estetyczna i wygodna. Wykonuje się ją z drewna pakka i dodatkowo zabezpiecza specjalnym wykończeniem dwoma nitami. Nieocenioną zaletą noży Masahiro Sankei jest bardzo dobre wyważenie, dzięki któremu są one wygodne podczas wielu godzin spędzonych na wykonywaniu kuchennych obowiązków. Noże są pięknie zapakowane i sprawdzą się jako wspaniały prezent dla wszystkich pasjonatów gotowania.
- Typ: Nóż do Pieczywa
- Długość ostrza: 210 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.