- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 210mm
- Rękojeść: stalowa
- HRC: 58+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Polecane noże kuchenne Masahiro z serii MV-S tworzą japońscy rzemieślnicy mający ponad 30 lat doświadczenia w wykuwaniu niezwykle estetycznych oraz bardzo funkcjonalnych noży, które stanowią podstawowe narzędzie w pracy każdego szefa kuchni. Ostrza noży wykonano z nierdzewnej, wysokowęglowej stali o nazwie MBS-26. Trzystopniowy proces hartowania stali zapewnia twardość na poziomie 58-59 HRC i niebywałą ostrość, która długo się utrzymuje. Wszystkie noże Masahiro MV-S są ponadto łatwe do naostrzenia, co zwiększa ich walory użytkowe. Posiadają one charakterystyczną rękojeść ze stali, zintegrowaną z kutym ostrzem, co wzmacnia całą konstrukcję noża. Specjalna perforacja, która się na niej znajduje, ulepsza chwyt, więc korzystanie z noża Masahiro MV-S nawet przez wiele godzin pozostaje komfortowe dla użytkownika. Wyroby producenta Masahiro sprawdzają się zarówno przy profesjonalnym zastosowaniu, jak i we wnętrzu własnej kuchni.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
