- Typ: Santoku
- Długość ostrza: 175mm
- Rękojeść: stalowa
- HRC: 58+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Każdy z noży firmy Masahiro z serii MV-S został wykonany przez wysokiej klasy japońskich rzemieślników, pracujących w tym zawodzie już od ponad 30 lat. Piękno i funkcjonalność są tymi cechami, które przekonują do siebie nawet najbardziej wymagających użytkowników – zarówno profesjonalistów, jak i pasjonatów gotowania. Ostrza noży kuchennych wykonuje się ze stali wysokowęglowej, nierdzewnej, o nazwie MBS-26. Stosując 3-stopniowy proces hartowania, można uzyskać twardość ostrza w granicach 58-59 HRC. Noże długo utrzymują ostrość i dodatkowo są naprawdę łatwe w ostrzeniu. Na charakterystycznej stalowej rękojeści tworzy się specjalną perforację, która znacznie poprawia chwyt. Dzięki temu nawet wielogodzinna praca w kuchni wiąże się z komfortem i wygodą. Rękojeść jest zintegrowana z ostrzem, wzmacniając konstrukcję noża. Noże kuchenne Masahiro MV-S można polecić zarówno szefom kuchni, jak i amatorom gotowania – będą stanowić wspaniałe uzupełnienie wyposażenia każdej kuchni.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
