- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Noże Masahiro z serii BWH są zaprojektowane w odniesieniu do profesjonalnej serii noży kuchennych MV-H. W odróżnieniu do nich nie posiadają skuwki pomiędzy rękojeścią a ostrzem. Każdy z noży Masahiro BWH ma ostrze, które wykuwa się z renomowanej stali MBS-26, czyli stali molibdenowo-wanadowej. W wyniku specjalnego 3-stopniowego procesu hartowania uzyskuje ona twardość 58-59 HRC – w ten sposób każdy z noży cechuje się idealnym połączeniem twardości i elastyczności ostrza. Wartym uwagi faktem jest to, że noże firmy Masahiro są wykuwane przez rzemieślników japońskich wysokiej klasy, a tak wyjątkowy proces produkcji trwa już ponad 30 lat. Dodatkową zaletą noży z serii BWH jest rękojeść, którą użytkownicy cenią za poręczność oraz lekkość. Wytwarzana z poddawanego obróbce chemicznej drewna pakka ma doskonałe właściwości bakteriobójcze i jest ponadto odporna na wilgoć. Nóż spod marki Masahiro z serii BWH z racji swojej imponującej ostrości, trwałości oraz funkcjonalności będzie doskonałym prezentem dla amatora gotowania.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
