- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Firma Masahiro zaprojektowała serię noży kuchennych, mając na uwadze szczególne potrzeby europejskich oraz amerykańskich szefów kuchni, przyzwyczajonych do pracy z użyciem noży w stylu zachodnim. Każde z ostrzy najwyższej jakości noża MV-H powstało poprzez wykucie w stali o nazwie MBS-26, która stanowi pochodną cenionej stali VG-10. Proces hartowania ostrzy wydobywa ze stali to, co najlepsze, ponieważ odbywa się na aż 3 poziomach. Noże w czasie produkcji zostają zahartowane do 58-59 HRC w skali twardości, łącząc ten parametr z pożądaną elastycznością ostrza. Zaletą noży kuchennych z serii MV-H jest także rękojeść zrobiona z materiału poyacetal, zapewniającego odporność na wilgoć oraz właściwości bakteriobójcze. Te noże znajdują uznanie zarówno profesjonalistów, jak i miłośników gotowania szukających potwierdzonej jakości i zadowalającej ostrości, która umożliwia precyzyjną oraz sprawną pracę w kuchni. Ozdobne pudełka stanowią estetyczne wykończenie prezentu, jakim mogą stać się wyjątkowe noże Masahiro MV-H.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
