- BWH Nóż Uniwersalny 90 mm
- BWH Nóż Santoku 175 mm
- BWH Nóż Szefa Kuchni 210 mm
- Białe etui
Zestaw Masahiro BWH obejmuje: nóż szefa kuchni – o długości ostrza 210 mm, nóż Santoku – o długości ostrza 175 mm i nóż uniwersalny – o długości ostrza 90 mm. Dzięki różnym nożom o wysokiej jakości wykonania i wielu możliwościach zastosowania jest to wyjątkowo wszechstronny zestaw, który przyda się w każdej kuchni, zarówno profesjonalnej, jak i prywatnej. Nożem szefa kuchni z najdłuższym ostrzem (210 mm) sprawnie zrealizujemy większą część prac kuchennych (np. filetowanie ryb lub krojenie dużych kawałków mięsa). Nóż Santoku o dł. 175 mm, będący niewiele mniejszy od noża szefa kuchni, również doskonale sprawdzi się do większości zadań kulinarnych, natomiast mniejszy nóż uniwersalny (z ostrzem 90-milimetrowym) służy do precyzyjnych cięć i prac. Piękne opakowanie w postaci pudełka sprawia, że zestaw Masahiro BWH to doskonały pomysł na prezent.
Renomowana nierdzewna stal japońska, z której wykuwa się ostrza noży kuchennych Masahiro BWH, nazywa się MBS-26. Jest ona poddawana specjalnemu, 3-stopniowemu procesowi hartowania, w wyniku czego ostrza uzyskują twardość rzędu 58-59 HRC. Noże kuchenne z serii BWH łączą więc ostrość z elastycznością. Mają one wygodną rękojeść, która jest przy tym bardzo lekka. Tworzy się ją z drewna pakka, które poddawane chemicznej obróbce nabiera właściwości bakteriobójczych i wykazuje się sporą odpornością na wilgoć. Niewątpliwą zaletą noży Masahiro BWH jest ich ekstremalna ostrość oraz wysoka funkcjonalność. Są one polecane wszystkim szefom kuchni i amatorom gotowania, ceniącym najwyższą jakość narzędzi kuchennych i możliwość ich praktycznego zastosowania.
- Typ noża
- Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Santoku - Nóż Wielozadaniowy - Rodzaj stali
- Stal nierdzewna
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
