Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm
Masahiro MSC Nakiri 160 mm

Masahiro MSC Nakiri 160 mm

11064
Dostępny - wysyłka w 24h
239,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 160 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58 - 59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

MSC Nakiri o długości 160 mm jest wielozadaniowym narzędziem, które znajduje zastosowanie przy takich czynnościach kuchennych jak siekanie, krojenie, a także szatkowanie. Kształtem nóż ten przypomina tasak, jak również japoński nóż Usuba – jednak w przeciwieństwie do Usuby, którą ostrzy się jednostronnie, nóż Nakiri z serii MSC można ostrzyć obustronnie.

Podstawową serią marki Masahiro jest seria noży kuchennych MSC, z której korzystają przede wszystkim amatorzy gotowania i osoby w swoich prywatnych kuchniach. W skład serii MSC wchodzą najbardziej podstawowe narzędzia, tj. uniwersalne noże, których używa się na co dzień. Ostrza tych wyjątkowych noży powstają ze stali MBS-26, która jest stalą wysokowęglową. Ich twardość wynosi 58-59 HRC, a jej otrzymanie jest możliwe dzięki zastosowaniu specjalnego, złożonego procesu hartowania, który został opracowany przez rodzinę Hattori – właścicieli marki Masahiro. Idealna równowaga między twardością ostrza oraz jego elastycznością to jedna z największych zalet noży kuchennych z tej serii. Kolejną jest z pewnością fakt, że noże te są nierdzewne, więc łatwe w utrzymaniu, i mają ponadto drewnianą rękojeść nadającą im stylowy i piękny wygląd. Rękojeść, którą wykonuje się z drewna pakka, jest ergonomicznie wyprofilowana, dzięki czemu noże zapewniają duży komfort nawet podczas długiej pracy, każdego dnia.
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.