- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 210 mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Noże kuchenne wchodzące w skład serii Masahiro MV-H zostały specjalnie zaprojektowane po przeanalizowaniu potrzeb i przyzwyczajeń kucharzy z Europy oraz Stanów Zjednoczonych. Szefowie kuchni, którzy używają przede wszystkim noży w zachodnim stylu, doceniają wysoką jakość oraz ostrość noży Masahiro MV-H. Ich ostrza stworzone zostały ze stali MBS-26 (pochodnej cieszącej się dobrą opinią stali VG-10). Proces hartowania stali przebiega kolejno w 3 etapach, które pozwalają wydobyć jej najlepsze cechy. Ponadto dzięki takiej metodzie hartowania ostrza uzyskują twardość 58-59 HRC, w idealny sposób równoważącą się z elastycznością. Rękojeść wykonana z poyacetal – specjalnego materiału o właściwościach bakteriobójczych i sporej odporności na wilgoć – zapewnią dużą wygodę podczas wielogodzinnej pracy. Noże Masahiro MV-H rekomendowane są specjalistom, czyli zawodowym kucharzom, a także miłośnikom gotowania. Zapakowane w ozdobne pudełka będą wspaniałym prezentem dla każdego, kto ceni wysoką jakość oraz imponującą ostrość noża kuchennego.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
