- Typ: Nóż Santoku
- Długość ostrza: 175 mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Noże kuchenne marki Masahiro cieszą się niezwykłą popularnością. Seria MV-H została zaprojektowana na bazie potrzeb europejskich oraz amerykańskich szefów kuchni, którzy w pracy korzystają głównie z noży w stylu zachodnim. Do produkcji ostrzy użyto stali MBS-26, która jako pochodna często używanej stali VG-10 zapewnia świetne parametry. Jej najlepsze cechy wydobywa specjalny proces hartowania ostrzy, który przebiega w aż 3 etapach. Proces ten pozwala zahartować ostrze do 58-59 HRC w skali twardości, zapewniając doskonałą równowagę pomiędzy elastycznością a twardością. Rękojeść każdego noża z serii MV-H wykonuje się z materiału o specjalnych właściwościach – jest nim poyacetal. Właściwości bakteriobójcze i odporność na wilgoć stanowią nieocenione zalety noży kuchennych firmy Masahiro. To doskonałe narzędzia pracy zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i miłośników gotowania. Noże Masahiro MV-H cechują się wysoką jakością wykonania oraz imponującą ostrością, a ponadto każdy z nich zapakowano w eleganckie pudełko prezentowe.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
