Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm
Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm

Masahiro BWH Nóż Santoku 175mm

14023
Dostępny - wysyłka w 24h
349,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 175 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
Nóż kuchenny Santoku z serii BWH, o długości 175 mm, to japoński odpowiednik noża szefa kuchni. Dzięki wysokiej jakości wykonania i świetnym parametrom zyskuje na popularności wśród europejskich szefów kuchni. Jest to nóż wielofunkcyjny, który nada się do większości prac – jego szersze ostrze i małe rozmiary wpływają na wygodę podczas używania oraz dużą poręczność.

Producent Masahiro zaprojektował serię noży BWH, opierając się na profesjonalnej serii noży MV-H. Cechą różniącą produkty z obu serii jest brak skuwki między rękojeścią i ostrzem (nie posiadają jej noże BWH). Na uwagę zasługuje fakt, że ostrza noży kuchennych Masahiro BWH wykonano z cenionej stali molibdenowo-wanadowej (stali o nazwie MBS-26). 3-stopniowy proces hartowania daje twardość na poziomie 58-59 HRC, w optymalny sposób łącząc twardość ostrza z jego elastycznością. Każdy z noży Masahiro jest wykuwany przez wybitnych japońskich rzemieślników, a tradycja ich wytwarzania sięga już przeszło 30 lat. Wygodną i lekką rękojeść wykonuje się z drewna pakka. Podczas specjalnej obróbki chemicznej, której zostaje poddane drewno, uzyskuje właściwości bakteriobójcze. Jest ponadto odporne na działanie wody. Wyjątkowa ostrość noży kuchennych i ich funkcjonalność sprawiają, że to znakomity pomysł na prezent dla wszystkich miłośników gotowania.
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.