- Typ: Nóż Santoku
- Długość ostrza: 175 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Producent Masahiro zaprojektował serię noży BWH, opierając się na profesjonalnej serii noży MV-H. Cechą różniącą produkty z obu serii jest brak skuwki między rękojeścią i ostrzem (nie posiadają jej noże BWH). Na uwagę zasługuje fakt, że ostrza noży kuchennych Masahiro BWH wykonano z cenionej stali molibdenowo-wanadowej (stali o nazwie MBS-26). 3-stopniowy proces hartowania daje twardość na poziomie 58-59 HRC, w optymalny sposób łącząc twardość ostrza z jego elastycznością. Każdy z noży Masahiro jest wykuwany przez wybitnych japońskich rzemieślników, a tradycja ich wytwarzania sięga już przeszło 30 lat. Wygodną i lekką rękojeść wykonuje się z drewna pakka. Podczas specjalnej obróbki chemicznej, której zostaje poddane drewno, uzyskuje właściwości bakteriobójcze. Jest ponadto odporne na działanie wody. Wyjątkowa ostrość noży kuchennych i ich funkcjonalność sprawiają, że to znakomity pomysł na prezent dla wszystkich miłośników gotowania.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
