- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 240 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Noże z serii BWH są stworzone po to, by spełnić oczekiwania wszystkich miłośników gotowania. Zaprojektowano je na bazie profesjonalnej serii noży kuchennych MV-H, a cechą, która je od nich odróżnia, jest brak skuwki między ostrzem oraz rękojeścią. Ostrza noży z serii BWH są wykuwane ze stali MBS-26. To polecana stal molibdenowo-wanadowa, która w wyniku 3-stopniowego hartowania uzyskuje twardość w granicach 58-59 HRC. Idealna równowaga pomiędzy twardością a elastycznością ostrzy to jeden z wielu atutów noży producenta Masahiro. Należy tutaj wspomnieć o tym, że każdy nóż wykuwany jest przez japońskich rzemieślników, a tradycja ich wytwarzania sięga aż 30 lat. Noże mają wygodną, a przy tym lekką rękojeść, która powstaje z drewna pakka. Podczas chemicznej obróbki zyskuje ono wysoką odporność na wodę i właściwości bakteriobójcze. Noże Masahiro BWH są ekstremalnie ostre, a ponadto bardzo funkcjonalne. Jako gustowny prezent ucieszą każdego miłośnika sztuki gotowania.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
