- Typ: Sujihiki
- Długość ostrza: 270 mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Cała seria MV-H noży kuchennych producenta Masahiro została zaprojektowana, by spełnić oczekiwania europejskich, a także amerykańskich szefów kuchni, używających w swojej pracy głównie noży w zachodnim stylu. Ostrze każdego z noży wykuto ze stali o nazwie MBS-26, którą określa się jako pochodną stali VG-10 o bardzo dobrej renomie. Proces hartowania ostrzy jest bardzo szczególny – przebiega w 3 etapach, dzięki czemu producent zapewnia twardość ostrzy na poziomie 58-59 HRC, łącząc ją w odpowiednich proporcjach z elastycznością. Ponadto taka metoda pozwala też wykorzystać wszystkie najlepsze właściwości stali w czasie produkcji. Jeśli chodzi o rękojeść noży Masahiro MV-H, to jest ona stworzona z materiału poyacetal, dzięki któremu charakteryzuje się odpornością na wilgoć, właściwościami bakteriobójczymi i jest dodatkowo bardzo wygodna. Noże sprawdzą się w pracy zawodowych kucharzy, a także do wykonywania codziennych prac w domowej kuchni. Wysoka jakość wykonania, najwyższy stopień ostrości oraz estetyczne opakowania sprawiają, że noże Masahiro MV-H to doskonały pomysł na prezent.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
