• +48 794 113 882
Masamoto KK Yanagiba 240mm Powiększ

Masamoto KK Yanagiba 240mm

KK0240

999,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Nóż kuchenny Masamoto KK Kasumi Yanagiba z ostrzem o długości 240 mm jest podstawowym nożem, którego używają mistrzowie sushi. Ma on długie i wąskie ostrze, więc doskonale sprawdza się do codziennego plastrowania i krojenia. Tradycyjnie jest on jednostronnie ostrzony. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi. Wywodzi się z rejonu Osaki w Kansai.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który zajął się wytwarzaniem wysokiej jakości noży już w 1872 roku. Jego marzenie polegało na stworzeniu marki doskonałych noży, co – z całą pewnością można stwierdzić – udało mu się zrobić. Aż po dzień dzisiejszy noże kuchenne spod marki Masamoto uznawane są za jedne z najlepszych w światowym zestawieniu. Wyjątkowa seria KK Kasumi charakteryzuje się dwuwarstwowym ostrzem, którego rdzeń jest wykonany ze stali węglowej Shiro-ko #2 noszącej nazwę White Steel no.2. Ich zewnętrzna warstwa powstaje z kolei z miękkiej stali. Każdy nóż z tej wybitnie udanej serii jest ręcznie wykuwany, a także wykańczany, natomiast stosowany proces hartowania wynosi poziom twardości ostrza aż na 62-63 HRC. Te niezwykłe japońskie noże reprezentujące wspaniały tradycyjny styl przez bardzo długi czas pozostają jednakowo ostre. Seria Masamoto KK Kasumi przeznaczona jest dla wszystkich sushi masterów, ale z powodzeniem mogą z niej korzystać również pasjonaci kuchni japońskiej i miłośnicy sushi. Rękojeść noży, która kształtem przypomina literę D, wykończona jest piękną skuwką z rogu bawołu i powstaje z drewna magnolii. Trzeba pamiętać o tym, że noże kuchenne z serii Masamoto KK Kasumi nie zaliczają się do grupy noży nierdzewnych, a więc podczas ich używania niezbędna jest właściwa pielęgnacja. Wdzięczna nazwa serii – Kasumi – w dosłownym tłumaczeniu oznacza „mgiełkę” bądź „mgłę”, a wzięła się z „mglistego” wykończenia laminowanych noży Masamoto. Estetyczne pudełko, w jakim umieszczony jest każdy nóż kuchenny, świetnie sprawdza się w roli pudełka prezentowego z wyjątkową zawartością.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż kuchenny Masamoto KK Kasumi Yanagiba z ostrzem o długości 240 mm jest podstawowym nożem, którego używają mistrzowie sushi. Ma on długie i wąskie ostrze, więc doskonale sprawdza się do codziennego plastrowania i krojenia. Tradycyjnie jest on jednostronnie ostrzony. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi. Wywodzi się z rejonu Osaki w Kansai.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który zajął się wytwarzaniem wysokiej jakości noży już w 1872 roku. Jego marzenie polegało na stworzeniu marki doskonałych noży, co – z całą pewnością można stwierdzić – udało mu się zrobić. Aż po dzień dzisiejszy noże kuchenne spod marki Masamoto uznawane są za jedne z najlepszych w światowym zestawieniu. Wyjątkowa seria KK Kasumi charakteryzuje się dwuwarstwowym ostrzem, którego rdzeń jest wykonany ze stali węglowej Shiro-ko #2 noszącej nazwę White Steel no.2. Ich zewnętrzna warstwa powstaje z kolei z miękkiej stali. Każdy nóż z tej wybitnie udanej serii jest ręcznie wykuwany, a także wykańczany, natomiast stosowany proces hartowania wynosi poziom twardości ostrza aż na 62-63 HRC. Te niezwykłe japońskie noże reprezentujące wspaniały tradycyjny styl przez bardzo długi czas pozostają jednakowo ostre. Seria Masamoto KK Kasumi przeznaczona jest dla wszystkich sushi masterów, ale z powodzeniem mogą z niej korzystać również pasjonaci kuchni japońskiej i miłośnicy sushi. Rękojeść noży, która kształtem przypomina literę D, wykończona jest piękną skuwką z rogu bawołu i powstaje z drewna magnolii. Trzeba pamiętać o tym, że noże kuchenne z serii Masamoto KK Kasumi nie zaliczają się do grupy noży nierdzewnych, a więc podczas ich używania niezbędna jest właściwa pielęgnacja. Wdzięczna nazwa serii – Kasumi – w dosłownym tłumaczeniu oznacza „mgiełkę” bądź „mgłę”, a wzięła się z „mglistego” wykończenia laminowanych noży Masamoto. Estetyczne pudełko, w jakim umieszczony jest każdy nóż kuchenny, świetnie sprawdza się w roli pudełka prezentowego z wyjątkową zawartością.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Yanagiba 240mm

Masamoto KK Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Napisz opinię

8 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.