• +48 794 113 882
Masamoto KK Yanagiba 240mm Powiększ

Masamoto KK Yanagiba 240mm

KK0240

999,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Nóż kuchenny Masamoto KK Kasumi Yanagiba z ostrzem o długości 240 mm jest podstawowym nożem, którego używają mistrzowie sushi. Ma on długie i wąskie ostrze, więc doskonale sprawdza się do codziennego plastrowania i krojenia. Tradycyjnie jest on jednostronnie ostrzony. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi. Wywodzi się z rejonu Osaki w Kansai.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który zajął się wytwarzaniem wysokiej jakości noży już w 1872 roku. Jego marzenie polegało na stworzeniu marki doskonałych noży, co – z całą pewnością można stwierdzić – udało mu się zrobić. Aż po dzień dzisiejszy noże kuchenne spod marki Masamoto uznawane są za jedne z najlepszych w światowym zestawieniu. Wyjątkowa seria KK Kasumi charakteryzuje się dwuwarstwowym ostrzem, którego rdzeń jest wykonany ze stali węglowej Shiro-ko #2 noszącej nazwę White Steel no.2. Ich zewnętrzna warstwa powstaje z kolei z miękkiej stali. Każdy nóż z tej wybitnie udanej serii jest ręcznie wykuwany, a także wykańczany, natomiast stosowany proces hartowania wynosi poziom twardości ostrza aż na 62-63 HRC. Te niezwykłe japońskie noże reprezentujące wspaniały tradycyjny styl przez bardzo długi czas pozostają jednakowo ostre. Seria Masamoto KK Kasumi przeznaczona jest dla wszystkich sushi masterów, ale z powodzeniem mogą z niej korzystać również pasjonaci kuchni japońskiej i miłośnicy sushi. Rękojeść noży, która kształtem przypomina literę D, wykończona jest piękną skuwką z rogu bawołu i powstaje z drewna magnolii. Trzeba pamiętać o tym, że noże kuchenne z serii Masamoto KK Kasumi nie zaliczają się do grupy noży nierdzewnych, a więc podczas ich używania niezbędna jest właściwa pielęgnacja. Wdzięczna nazwa serii – Kasumi – w dosłownym tłumaczeniu oznacza „mgiełkę” bądź „mgłę”, a wzięła się z „mglistego” wykończenia laminowanych noży Masamoto. Estetyczne pudełko, w jakim umieszczony jest każdy nóż kuchenny, świetnie sprawdza się w roli pudełka prezentowego z wyjątkową zawartością.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż kuchenny Masamoto KK Kasumi Yanagiba z ostrzem o długości 240 mm jest podstawowym nożem, którego używają mistrzowie sushi. Ma on długie i wąskie ostrze, więc doskonale sprawdza się do codziennego plastrowania i krojenia. Tradycyjnie jest on jednostronnie ostrzony. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi. Wywodzi się z rejonu Osaki w Kansai.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który zajął się wytwarzaniem wysokiej jakości noży już w 1872 roku. Jego marzenie polegało na stworzeniu marki doskonałych noży, co – z całą pewnością można stwierdzić – udało mu się zrobić. Aż po dzień dzisiejszy noże kuchenne spod marki Masamoto uznawane są za jedne z najlepszych w światowym zestawieniu. Wyjątkowa seria KK Kasumi charakteryzuje się dwuwarstwowym ostrzem, którego rdzeń jest wykonany ze stali węglowej Shiro-ko #2 noszącej nazwę White Steel no.2. Ich zewnętrzna warstwa powstaje z kolei z miękkiej stali. Każdy nóż z tej wybitnie udanej serii jest ręcznie wykuwany, a także wykańczany, natomiast stosowany proces hartowania wynosi poziom twardości ostrza aż na 62-63 HRC. Te niezwykłe japońskie noże reprezentujące wspaniały tradycyjny styl przez bardzo długi czas pozostają jednakowo ostre. Seria Masamoto KK Kasumi przeznaczona jest dla wszystkich sushi masterów, ale z powodzeniem mogą z niej korzystać również pasjonaci kuchni japońskiej i miłośnicy sushi. Rękojeść noży, która kształtem przypomina literę D, wykończona jest piękną skuwką z rogu bawołu i powstaje z drewna magnolii. Trzeba pamiętać o tym, że noże kuchenne z serii Masamoto KK Kasumi nie zaliczają się do grupy noży nierdzewnych, a więc podczas ich używania niezbędna jest właściwa pielęgnacja. Wdzięczna nazwa serii – Kasumi – w dosłownym tłumaczeniu oznacza „mgiełkę” bądź „mgłę”, a wzięła się z „mglistego” wykończenia laminowanych noży Masamoto. Estetyczne pudełko, w jakim umieszczony jest każdy nóż kuchenny, świetnie sprawdza się w roli pudełka prezentowego z wyjątkową zawartością.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Yanagiba 240mm

Masamoto KK Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.