• +48 794 113 882
Masamoto KK Yanagiba 270mm Powiększ

Masamoto KK Yanagiba 270mm

KK0270

1 199,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Nóż kuchenny Masamoto KK – Yanagiba o długości ostrza 270 mm – stanowi podstawowy nóż w pracy wszystkich mistrzów sushi. Ma on długie oraz wąskie ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzy się jednostronnie. Idealnie nadaje się zarówno do krojenia, jak i do plastrowania ryb. Nóż Yanagiba wykorzystuje się w głównej mierze do przyrządzania sushi, jak i sashimi, a wywodzi się on z rejonu Osaki, z Kansai.

Minosuke Matsuzawa był założycielem firmy Masamoto Sohonten, której historia zaczęła się od produkcji noży już w 1872 roku. Miał on marzenie, aby stworzyć markę doskonałych noży kuchennych, o którym można powiedzieć, że się spełniło – dzisiaj noże Masamoto stawia się na podium wraz z najlepszymi nożami na świecie. Seria KK obejmuje noże z ostrzami dwuwarstwowymi, w których rdzeń wykonuje się z węglowej stali o nazwie White Steel, podczas gdy zewnętrzna warstwa wykonana jest z miękkiej stali. Każdy nóż z serii KK jest ręcznie wykuwany oraz wykańczany. Hartowanie ostrza odbywa się na bardzo wysokim poziomie – dochodzi do 62-63 HRC. Tradycyjne noże japońskie przez długi czas utrzymują swą ostrość i poleca się je przede wszystkim sushi masterom, jak i miłośnikom sushi oraz japońskiej kuchni. Ich rękojeść wykonuje się z magnoliowego drewna, a wykończona jest ona skuwką z rogu bawolego. Noże kuchenne Masamoto KK nie są nierdzewne, a więc wymagają zachowania odpowiedniej pielęgnacji. Każdy z nich zapakowany jest w ładne pudełko prezentowe.

Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż kuchenny Masamoto KK – Yanagiba o długości ostrza 270 mm – stanowi podstawowy nóż w pracy wszystkich mistrzów sushi. Ma on długie oraz wąskie ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzy się jednostronnie. Idealnie nadaje się zarówno do krojenia, jak i do plastrowania ryb. Nóż Yanagiba wykorzystuje się w głównej mierze do przyrządzania sushi, jak i sashimi, a wywodzi się on z rejonu Osaki, z Kansai.

Minosuke Matsuzawa był założycielem firmy Masamoto Sohonten, której historia zaczęła się od produkcji noży już w 1872 roku. Miał on marzenie, aby stworzyć markę doskonałych noży kuchennych, o którym można powiedzieć, że się spełniło – dzisiaj noże Masamoto stawia się na podium wraz z najlepszymi nożami na świecie. Seria KK obejmuje noże z ostrzami dwuwarstwowymi, w których rdzeń wykonuje się z węglowej stali o nazwie White Steel, podczas gdy zewnętrzna warstwa wykonana jest z miękkiej stali. Każdy nóż z serii KK jest ręcznie wykuwany oraz wykańczany. Hartowanie ostrza odbywa się na bardzo wysokim poziomie – dochodzi do 62-63 HRC. Tradycyjne noże japońskie przez długi czas utrzymują swą ostrość i poleca się je przede wszystkim sushi masterom, jak i miłośnikom sushi oraz japońskiej kuchni. Ich rękojeść wykonuje się z magnoliowego drewna, a wykończona jest ona skuwką z rogu bawolego. Noże kuchenne Masamoto KK nie są nierdzewne, a więc wymagają zachowania odpowiedniej pielęgnacji. Każdy z nich zapakowany jest w ładne pudełko prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Yanagiba 270mm

Masamoto KK Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.