• +48 794 113 882
Masamoto KK Yanagiba 270mm Powiększ

Masamoto KK Yanagiba 270mm

KK0270

1 149,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Yanagiba jest to podstawowy nóż mistrzów sushi. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzenie marki noży doskonałych, co udało się osiągnąć - dziś noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Noże z serii KK posiadają ostrza dwuwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany w węglowej stali „White Steel” a zewnętrzna warstwa ze miękkiej stali. Wszystkie noże z tej serii zostały ręcznie wykute i wykończone a hartowanie jest na bardzo wysokim poziomie 62-63 HRC. Te tradycyjne noże japońskie bardzo długo trzymają ostrość i są polecane szczególnie sushi masterom, pasjonatom sushi i kuchni japońskiej. Rękojeść została wykonana z drewna magnolii i wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Masamoto KK nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystkie noże z serii zapakowane są w estetyczne pudełka prezentowe.

Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Yanagiba jest to podstawowy nóż mistrzów sushi. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzenie marki noży doskonałych, co udało się osiągnąć - dziś noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Noże z serii KK posiadają ostrza dwuwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany w węglowej stali „White Steel” a zewnętrzna warstwa ze miękkiej stali. Wszystkie noże z tej serii zostały ręcznie wykute i wykończone a hartowanie jest na bardzo wysokim poziomie 62-63 HRC. Te tradycyjne noże japońskie bardzo długo trzymają ostrość i są polecane szczególnie sushi masterom, pasjonatom sushi i kuchni japońskiej. Rękojeść została wykonana z drewna magnolii i wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Masamoto KK nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystkie noże z serii zapakowane są w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Yanagiba 270mm

Masamoto KK Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.