• +48 794 113 882
Masamoto KK Deba 165mm Powiększ

Masamoto KK Deba 165mm

KK2016

999,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Deba o długości ostrza 165 mm, z serii Masamoto KK, posiada grube i ciężkie ostrze, co odróżnia go od innych noży w stylu japońskim. Nadaje się od do wykonywania wszelkiego rodzaju cięższych prac w kuchni, np. do oprawiania ryb, odcinania łbów i ogonów, a także do filetowania.

Minosuke Matsuzawa, założyciel słynnej firmy Masamoto Sohonten, rozpoczął swoją przygodę z produkcją noży kuchennych jeszcze w XIX wieku – dokładniej w 1872 roku. Postawił przed sobą ambitny cel: noże sygnowane marką Masamoto miały charakteryzować się doskonałymi parametrami i być najlepszymi na świecie. Z perspektywy czasu trzeba przyznać, że to marzenie udało mu się zrealizować, ponieważ obecnie japońskie noże kuchenne Masamoto zdecydowanie wyróżniają się na rynku i są stawiane na podium dla liderów. Wyjątkowa seria KK Kasumi obejmuje noże o dwuwarstwowych ostrzach, których rdzeń wytwarzany jest ze specjalnej stali węglowej Shiro-ko #2, której nazwa to White Steel no.2 (zewnętrzną warstwę wykonuje się natomiast z miękkiej stali). Noże te są ręcznie wykuwane i wykańczane, a w dopracowanym procesie hartowania uzyskują imponujący stopień twardości – aż 62-63 HRC. Ich dodatkowym autem jest to, że niezwykle długo zachowują swą ostrość. Japońskie noże kuchenne Masamoto KK w tradycyjnym stylu rekomendowane są przede wszystkim wymagającym jakości i funkcjonalności sushi masterom. Z powodzeniem znajdą też zastosowanie w rękach miłośników sushi oraz kuchni japońskiej. Estetyczna rękojeść każdego noża produkowana jest z drewna magnolii i wykańczana skuwką z rogu bawołu. Ma ona charakterystyczny kształt litery D. Noże Masamoto KK Kasumi nie zaliczają się do nierdzewnych, a więc podczas korzystania z nich należy przestrzegać dobranych zasad pielęgnacji. Seria nosi nazwę Kasumi, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza „mgiełkę” bądź „mgłę” – jest o tyle trafna, że nawiązuje do wykończenia laminowanych noży, które wydaje się „mgliste”. Piękne pudełko, w jakim umieszczony został każdy nóż, może stanowić wspaniałą oprawę szczególnego prezentu.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Deba o długości ostrza 165 mm, z serii Masamoto KK, posiada grube i ciężkie ostrze, co odróżnia go od innych noży w stylu japońskim. Nadaje się od do wykonywania wszelkiego rodzaju cięższych prac w kuchni, np. do oprawiania ryb, odcinania łbów i ogonów, a także do filetowania.

Minosuke Matsuzawa, założyciel słynnej firmy Masamoto Sohonten, rozpoczął swoją przygodę z produkcją noży kuchennych jeszcze w XIX wieku – dokładniej w 1872 roku. Postawił przed sobą ambitny cel: noże sygnowane marką Masamoto miały charakteryzować się doskonałymi parametrami i być najlepszymi na świecie. Z perspektywy czasu trzeba przyznać, że to marzenie udało mu się zrealizować, ponieważ obecnie japońskie noże kuchenne Masamoto zdecydowanie wyróżniają się na rynku i są stawiane na podium dla liderów. Wyjątkowa seria KK Kasumi obejmuje noże o dwuwarstwowych ostrzach, których rdzeń wytwarzany jest ze specjalnej stali węglowej Shiro-ko #2, której nazwa to White Steel no.2 (zewnętrzną warstwę wykonuje się natomiast z miękkiej stali). Noże te są ręcznie wykuwane i wykańczane, a w dopracowanym procesie hartowania uzyskują imponujący stopień twardości – aż 62-63 HRC. Ich dodatkowym autem jest to, że niezwykle długo zachowują swą ostrość. Japońskie noże kuchenne Masamoto KK w tradycyjnym stylu rekomendowane są przede wszystkim wymagającym jakości i funkcjonalności sushi masterom. Z powodzeniem znajdą też zastosowanie w rękach miłośników sushi oraz kuchni japońskiej. Estetyczna rękojeść każdego noża produkowana jest z drewna magnolii i wykańczana skuwką z rogu bawołu. Ma ona charakterystyczny kształt litery D. Noże Masamoto KK Kasumi nie zaliczają się do nierdzewnych, a więc podczas korzystania z nich należy przestrzegać dobranych zasad pielęgnacji. Seria nosi nazwę Kasumi, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza „mgiełkę” bądź „mgłę” – jest o tyle trafna, że nawiązuje do wykończenia laminowanych noży, które wydaje się „mgliste”. Piękne pudełko, w jakim umieszczony został każdy nóż, może stanowić wspaniałą oprawę szczególnego prezentu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Deba 165mm

Masamoto KK Deba 165mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.