• +48 794 113 882
Masamoto KK Deba 165mm Powiększ

Masamoto KK Deba 165mm

KK2016

999,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Deba o długości ostrza 165 mm, z serii Masamoto KK, posiada grube i ciężkie ostrze, co odróżnia go od innych noży w stylu japońskim. Nadaje się od do wykonywania wszelkiego rodzaju cięższych prac w kuchni, np. do oprawiania ryb, odcinania łbów i ogonów, a także do filetowania.

Minosuke Matsuzawa, założyciel słynnej firmy Masamoto Sohonten, rozpoczął swoją przygodę z produkcją noży kuchennych jeszcze w XIX wieku – dokładniej w 1872 roku. Postawił przed sobą ambitny cel: noże sygnowane marką Masamoto miały charakteryzować się doskonałymi parametrami i być najlepszymi na świecie. Z perspektywy czasu trzeba przyznać, że to marzenie udało mu się zrealizować, ponieważ obecnie japońskie noże kuchenne Masamoto zdecydowanie wyróżniają się na rynku i są stawiane na podium dla liderów. Wyjątkowa seria KK Kasumi obejmuje noże o dwuwarstwowych ostrzach, których rdzeń wytwarzany jest ze specjalnej stali węglowej Shiro-ko #2, której nazwa to White Steel no.2 (zewnętrzną warstwę wykonuje się natomiast z miękkiej stali). Noże te są ręcznie wykuwane i wykańczane, a w dopracowanym procesie hartowania uzyskują imponujący stopień twardości – aż 62-63 HRC. Ich dodatkowym autem jest to, że niezwykle długo zachowują swą ostrość. Japońskie noże kuchenne Masamoto KK w tradycyjnym stylu rekomendowane są przede wszystkim wymagającym jakości i funkcjonalności sushi masterom. Z powodzeniem znajdą też zastosowanie w rękach miłośników sushi oraz kuchni japońskiej. Estetyczna rękojeść każdego noża produkowana jest z drewna magnolii i wykańczana skuwką z rogu bawołu. Ma ona charakterystyczny kształt litery D. Noże Masamoto KK Kasumi nie zaliczają się do nierdzewnych, a więc podczas korzystania z nich należy przestrzegać dobranych zasad pielęgnacji. Seria nosi nazwę Kasumi, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza „mgiełkę” bądź „mgłę” – jest o tyle trafna, że nawiązuje do wykończenia laminowanych noży, które wydaje się „mgliste”. Piękne pudełko, w jakim umieszczony został każdy nóż, może stanowić wspaniałą oprawę szczególnego prezentu.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Deba o długości ostrza 165 mm, z serii Masamoto KK, posiada grube i ciężkie ostrze, co odróżnia go od innych noży w stylu japońskim. Nadaje się od do wykonywania wszelkiego rodzaju cięższych prac w kuchni, np. do oprawiania ryb, odcinania łbów i ogonów, a także do filetowania.

Minosuke Matsuzawa, założyciel słynnej firmy Masamoto Sohonten, rozpoczął swoją przygodę z produkcją noży kuchennych jeszcze w XIX wieku – dokładniej w 1872 roku. Postawił przed sobą ambitny cel: noże sygnowane marką Masamoto miały charakteryzować się doskonałymi parametrami i być najlepszymi na świecie. Z perspektywy czasu trzeba przyznać, że to marzenie udało mu się zrealizować, ponieważ obecnie japońskie noże kuchenne Masamoto zdecydowanie wyróżniają się na rynku i są stawiane na podium dla liderów. Wyjątkowa seria KK Kasumi obejmuje noże o dwuwarstwowych ostrzach, których rdzeń wytwarzany jest ze specjalnej stali węglowej Shiro-ko #2, której nazwa to White Steel no.2 (zewnętrzną warstwę wykonuje się natomiast z miękkiej stali). Noże te są ręcznie wykuwane i wykańczane, a w dopracowanym procesie hartowania uzyskują imponujący stopień twardości – aż 62-63 HRC. Ich dodatkowym autem jest to, że niezwykle długo zachowują swą ostrość. Japońskie noże kuchenne Masamoto KK w tradycyjnym stylu rekomendowane są przede wszystkim wymagającym jakości i funkcjonalności sushi masterom. Z powodzeniem znajdą też zastosowanie w rękach miłośników sushi oraz kuchni japońskiej. Estetyczna rękojeść każdego noża produkowana jest z drewna magnolii i wykańczana skuwką z rogu bawołu. Ma ona charakterystyczny kształt litery D. Noże Masamoto KK Kasumi nie zaliczają się do nierdzewnych, a więc podczas korzystania z nich należy przestrzegać dobranych zasad pielęgnacji. Seria nosi nazwę Kasumi, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza „mgiełkę” bądź „mgłę” – jest o tyle trafna, że nawiązuje do wykończenia laminowanych noży, które wydaje się „mgliste”. Piękne pudełko, w jakim umieszczony został każdy nóż, może stanowić wspaniałą oprawę szczególnego prezentu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Deba 165mm

Masamoto KK Deba 165mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.