Masamoto KK Deba 165mm

Masamoto KK Deba 165mm

KK2016
Brak
999,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 165mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Deba o długości ostrza 165 mm, z serii Masamoto KK, posiada grube i ciężkie ostrze, co odróżnia go od innych noży w stylu japońskim. Nadaje się od do wykonywania wszelkiego rodzaju cięższych prac w kuchni, np. do oprawiania ryb, odcinania łbów i ogonów, a także do filetowania.

Minosuke Matsuzawa, założyciel słynnej firmy Masamoto Sohonten, rozpoczął swoją przygodę z produkcją noży kuchennych jeszcze w XIX wieku – dokładniej w 1872 roku. Postawił przed sobą ambitny cel: noże sygnowane marką Masamoto miały charakteryzować się doskonałymi parametrami i być najlepszymi na świecie. Z perspektywy czasu trzeba przyznać, że to marzenie udało mu się zrealizować, ponieważ obecnie japońskie noże kuchenne Masamoto zdecydowanie wyróżniają się na rynku i są stawiane na podium dla liderów. Wyjątkowa seria KK Kasumi obejmuje noże o dwuwarstwowych ostrzach, których rdzeń wytwarzany jest ze specjalnej stali węglowej Shiro-ko #2, której nazwa to White Steel no.2 (zewnętrzną warstwę wykonuje się natomiast z miękkiej stali). Noże te są ręcznie wykuwane i wykańczane, a w dopracowanym procesie hartowania uzyskują imponujący stopień twardości – aż 62-63 HRC. Ich dodatkowym autem jest to, że niezwykle długo zachowują swą ostrość. Japońskie noże kuchenne Masamoto KK w tradycyjnym stylu rekomendowane są przede wszystkim wymagającym jakości i funkcjonalności sushi masterom. Z powodzeniem znajdą też zastosowanie w rękach miłośników sushi oraz kuchni japońskiej. Estetyczna rękojeść każdego noża produkowana jest z drewna magnolii i wykańczana skuwką z rogu bawołu. Ma ona charakterystyczny kształt litery D. Noże Masamoto KK Kasumi nie zaliczają się do nierdzewnych, a więc podczas korzystania z nich należy przestrzegać dobranych zasad pielęgnacji. Seria nosi nazwę Kasumi, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza „mgiełkę” bądź „mgłę” – jest o tyle trafna, że nawiązuje do wykończenia laminowanych noży, które wydaje się „mgliste”. Piękne pudełko, w jakim umieszczony został każdy nóż, może stanowić wspaniałą oprawę szczególnego prezentu.
Typ noża
Deba - Nóż do Oprawiania Ryb
Rodzaj stali
Stal węglowa
Masamoto
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

3 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.