• +48 794 113 882
Masamoto KK Deba 210mm Powiększ

Masamoto KK Deba 210mm

KK2021

1 449,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż kuchenny Deba z serii Masamoto KK ma 210-milimetrowe ostrze, które w odróżnieniu od ostrzy pozostałych japońskich noży jest grube oraz ciężkie. Przy użyciu Deby z łatwością wykonamy cięższe prace kuchenne, jak np. odcinanie łbów czy ogonów, oprawianie ryb, a także filetowanie ryb o większych rozmiarach.

Na czele znanej firmy Masamoto Sohonten stanął Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jako jej założyciel miał on jeden główny cel, a było nim wykreowanie takiej marki noży kuchennych, która będzie wprost doskonała. Po ponad stu latach od tej pamiętnej daty trzeba przyznać, że cel został osiągnięty, ponieważ noże Masamoto są uważane za jedne z najlepszych na całym świecie. Te noże kuchenne, które zaliczają się do udanej serii KK Kasumi, posiadają wytrzymałe, dwuwarstwowe ostrza, których rdzeń wytwarza się z węglowej stali Shiro-ko #2 (noszącej nazwę White Steel no.2), a zewnętrzną warstwę – ze stali miękkiej. Wszystkie noże są wykuwane i wykańczane w szczególny – ręczny sposób. Podczas procesu hartowania nabierają one niebywałej twardości (dochodzącej do 62-63 HRC). Doskonałe japońskie noże reprezentujące tradycyjny styl mają także dodatkową zaletę – przez bardzo długi czas pozostają tak samo, ekstremalnie ostre. Chętnie sięgają po nie profesjonalni mistrzowie sushi, a ponadto amatorzy sztuki gotowania, w szczególności kuchni japońskiej i sushi. Rękojeść noży Masamoto KK przypomina kształtem literę D, a wytwarzana jest z drewna magnolii. Ozdobna skuwka z bawolego rogu dodaje jej eleganckiego charakteru i podkreśla wyjątkowy design. Warto pamiętać, że noże kuchenne Masamoto z serii KK Kasumi nie są nożami nierdzewnymi. By cieszyć się ich właściwościami i niezawodnością, wymagane jest stosowanie właściwie dobranej pielęgnacji. Nazwa serii Kasumi pochodzi od wykończenia każdego laminowanego noża, które wygląda na „mgliste” (Kasumi oznacza dosłownie „mgłę” lub „mgiełkę”). Estetyczne pudełko, w jakim umieszczony został każdy z noży, świetnie sprawdzi się jako opakowanie wyjątkowego prezentu.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż kuchenny Deba z serii Masamoto KK ma 210-milimetrowe ostrze, które w odróżnieniu od ostrzy pozostałych japońskich noży jest grube oraz ciężkie. Przy użyciu Deby z łatwością wykonamy cięższe prace kuchenne, jak np. odcinanie łbów czy ogonów, oprawianie ryb, a także filetowanie ryb o większych rozmiarach.

Na czele znanej firmy Masamoto Sohonten stanął Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jako jej założyciel miał on jeden główny cel, a było nim wykreowanie takiej marki noży kuchennych, która będzie wprost doskonała. Po ponad stu latach od tej pamiętnej daty trzeba przyznać, że cel został osiągnięty, ponieważ noże Masamoto są uważane za jedne z najlepszych na całym świecie. Te noże kuchenne, które zaliczają się do udanej serii KK Kasumi, posiadają wytrzymałe, dwuwarstwowe ostrza, których rdzeń wytwarza się z węglowej stali Shiro-ko #2 (noszącej nazwę White Steel no.2), a zewnętrzną warstwę – ze stali miękkiej. Wszystkie noże są wykuwane i wykańczane w szczególny – ręczny sposób. Podczas procesu hartowania nabierają one niebywałej twardości (dochodzącej do 62-63 HRC). Doskonałe japońskie noże reprezentujące tradycyjny styl mają także dodatkową zaletę – przez bardzo długi czas pozostają tak samo, ekstremalnie ostre. Chętnie sięgają po nie profesjonalni mistrzowie sushi, a ponadto amatorzy sztuki gotowania, w szczególności kuchni japońskiej i sushi. Rękojeść noży Masamoto KK przypomina kształtem literę D, a wytwarzana jest z drewna magnolii. Ozdobna skuwka z bawolego rogu dodaje jej eleganckiego charakteru i podkreśla wyjątkowy design. Warto pamiętać, że noże kuchenne Masamoto z serii KK Kasumi nie są nożami nierdzewnymi. By cieszyć się ich właściwościami i niezawodnością, wymagane jest stosowanie właściwie dobranej pielęgnacji. Nazwa serii Kasumi pochodzi od wykończenia każdego laminowanego noża, które wygląda na „mgliste” (Kasumi oznacza dosłownie „mgłę” lub „mgiełkę”). Estetyczne pudełko, w jakim umieszczony został każdy z noży, świetnie sprawdzi się jako opakowanie wyjątkowego prezentu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Deba 210mm

Masamoto KK Deba 210mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.