• +48 794 113 882
Masamoto KK Usuba 180mm Powiększ

Masamoto KK Usuba 180mm

KK0618

929,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Usuba jest to nóż ostrzony jednostronnie, odpowiednik zachodniego Nakiri który z wyglądu przypomina mały tasak, jednakże w przeciwieństwie do tasaka posiada cieńsze ostrze które sprawia, że jest to idealny nóż do siekania i krojenia warzyw.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzenie marki noży doskonałych, co udało się osiągnąć - dziś noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Seria VG-10 wykonana jest ze stali „Hyper Molybdenum-Vanadium” zahartowanej do 60+/-1 HRC. Noże charakteryzują się doskonałym balansem i ergonomią oraz są bardzo lekkie. Wygodna rękojeść została wykonana z materiału o nazwie „Duracon” o właściwościach antybakteryjnych, odpornego na zmiany temperatury. Noże szczególnie polecane dla profesjonalnych szefów kuchni i pasjonatów gotowania, dla których najważniejsza jest wysoka jakość wykonania i ergonomia. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Usuba jest to nóż ostrzony jednostronnie, odpowiednik zachodniego Nakiri który z wyglądu przypomina mały tasak, jednakże w przeciwieństwie do tasaka posiada cieńsze ostrze które sprawia, że jest to idealny nóż do siekania i krojenia warzyw.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzenie marki noży doskonałych, co udało się osiągnąć - dziś noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Seria VG-10 wykonana jest ze stali „Hyper Molybdenum-Vanadium” zahartowanej do 60+/-1 HRC. Noże charakteryzują się doskonałym balansem i ergonomią oraz są bardzo lekkie. Wygodna rękojeść została wykonana z materiału o nazwie „Duracon” o właściwościach antybakteryjnych, odpornego na zmiany temperatury. Noże szczególnie polecane dla profesjonalnych szefów kuchni i pasjonatów gotowania, dla których najważniejsza jest wysoka jakość wykonania i ergonomia. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Usuba 180mm

Masamoto KK Usuba 180mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.