• +48 794 113 882
Masamoto KK Usuba 180mm Powiększ

Masamoto KK Usuba 180mm

KK0618

1 049,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Masamoto KK Usuba 180 mm jest nożem ostrzonym jednostronnie i jako odpowiednik zacho dniego noża Nakiri przypomina wizualnie mały tasak. W przeciwieństwie jednak do niego ma cieńsze ostrze, dzięki któremu doskonale nadaje się do siekania czy krojenia warzyw.

Minosuke Matsuzawa był założycielem znanego przedsiębiorstwa Masamoto Sohonten i od samego początku swojej działalności postawił sobie bardzo ambitny cel – noże, które produkował (już od roku 1872) miały być nie tylko dobre, ale wręcz doskonałe. Po ponad wieku istnienia marki na rynku potwierdza się, że Minosuke Matsuzawa w pełni osiągnął swoje zamierzenie. Dzisiaj bowiem noże kuchenne sygnowane marką Masamoto to synonim doskonałej jakości – zalicza się je do grona najlepszych na świecie. Seria Masamoto KK Kasumi obejmuje znakomite noże o ostrzu powstającym z dwóch warstw: rdzeń wykonywany jest ze stali węglowej Shiro-ko #2, która nazywa się White Steel no.2, a zewnętrzna warstwa ostrza ze stali miękkiej. Tym, co charakteryzuje serię japońskich noży, jest ręczny sposób wykuwania oraz wykańczania. Ponadto w specjalnym procesie hartowania nabierają one imponującej twardości, która sięga aż 62-63 HRC. Najwyższa jakość tych noży w tradycyjnym, japońskim stylu przejawia się także w ich ekstremalnej ostrości oraz fakcie, że bardzo długo ją utrzymują. Noże kuchenne Masamoto KK są polecane w głównej mierze profesjonalnym sushi masterom, ale również amatorom gotowania, sushi i wyjątkowej kuchni japońskiej. Posiadają one piękną rękojeść o kształcie litery D, która wytworzona jest z drewna magnolii i ma efektowne wykończenie ze skuwki z bawolego rogu. Trzeba pamiętać, że noże te nie są nożami nierdzewnymi – wymagają więc odpowiednio dobranych i stosowanych zasad pielęgnacji. Co ciekawe, nazwa serii – czyli Kasumi – odnosi się do „mglistego” efektu wykończenia każdego laminowanego noża (słowo to oznacza właśnie „mgiełkę” bądź „mgłę”). Noże umieszczone zostały w estetycznych pudełkach – są idealnym pomysłem na prezent.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Masamoto KK Usuba 180 mm jest nożem ostrzonym jednostronnie i jako odpowiednik zacho dniego noża Nakiri przypomina wizualnie mały tasak. W przeciwieństwie jednak do niego ma cieńsze ostrze, dzięki któremu doskonale nadaje się do siekania czy krojenia warzyw.

Minosuke Matsuzawa był założycielem znanego przedsiębiorstwa Masamoto Sohonten i od samego początku swojej działalności postawił sobie bardzo ambitny cel – noże, które produkował (już od roku 1872) miały być nie tylko dobre, ale wręcz doskonałe. Po ponad wieku istnienia marki na rynku potwierdza się, że Minosuke Matsuzawa w pełni osiągnął swoje zamierzenie. Dzisiaj bowiem noże kuchenne sygnowane marką Masamoto to synonim doskonałej jakości – zalicza się je do grona najlepszych na świecie. Seria Masamoto KK Kasumi obejmuje znakomite noże o ostrzu powstającym z dwóch warstw: rdzeń wykonywany jest ze stali węglowej Shiro-ko #2, która nazywa się White Steel no.2, a zewnętrzna warstwa ostrza ze stali miękkiej. Tym, co charakteryzuje serię japońskich noży, jest ręczny sposób wykuwania oraz wykańczania. Ponadto w specjalnym procesie hartowania nabierają one imponującej twardości, która sięga aż 62-63 HRC. Najwyższa jakość tych noży w tradycyjnym, japońskim stylu przejawia się także w ich ekstremalnej ostrości oraz fakcie, że bardzo długo ją utrzymują. Noże kuchenne Masamoto KK są polecane w głównej mierze profesjonalnym sushi masterom, ale również amatorom gotowania, sushi i wyjątkowej kuchni japońskiej. Posiadają one piękną rękojeść o kształcie litery D, która wytworzona jest z drewna magnolii i ma efektowne wykończenie ze skuwki z bawolego rogu. Trzeba pamiętać, że noże te nie są nożami nierdzewnymi – wymagają więc odpowiednio dobranych i stosowanych zasad pielęgnacji. Co ciekawe, nazwa serii – czyli Kasumi – odnosi się do „mglistego” efektu wykończenia każdego laminowanego noża (słowo to oznacza właśnie „mgiełkę” bądź „mgłę”). Noże umieszczone zostały w estetycznych pudełkach – są idealnym pomysłem na prezent.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Usuba 180mm

Masamoto KK Usuba 180mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

8 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.