• +48 794 113 882
Masamoto KK Usuba 180mm Powiększ

Masamoto KK Usuba 180mm

KK0618

1 049,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Masamoto KK Usuba 180 mm jest nożem ostrzonym jednostronnie i jako odpowiednik zacho dniego noża Nakiri przypomina wizualnie mały tasak. W przeciwieństwie jednak do niego ma cieńsze ostrze, dzięki któremu doskonale nadaje się do siekania czy krojenia warzyw.

Minosuke Matsuzawa był założycielem znanego przedsiębiorstwa Masamoto Sohonten i od samego początku swojej działalności postawił sobie bardzo ambitny cel – noże, które produkował (już od roku 1872) miały być nie tylko dobre, ale wręcz doskonałe. Po ponad wieku istnienia marki na rynku potwierdza się, że Minosuke Matsuzawa w pełni osiągnął swoje zamierzenie. Dzisiaj bowiem noże kuchenne sygnowane marką Masamoto to synonim doskonałej jakości – zalicza się je do grona najlepszych na świecie. Seria Masamoto KK Kasumi obejmuje znakomite noże o ostrzu powstającym z dwóch warstw: rdzeń wykonywany jest ze stali węglowej Shiro-ko #2, która nazywa się White Steel no.2, a zewnętrzna warstwa ostrza ze stali miękkiej. Tym, co charakteryzuje serię japońskich noży, jest ręczny sposób wykuwania oraz wykańczania. Ponadto w specjalnym procesie hartowania nabierają one imponującej twardości, która sięga aż 62-63 HRC. Najwyższa jakość tych noży w tradycyjnym, japońskim stylu przejawia się także w ich ekstremalnej ostrości oraz fakcie, że bardzo długo ją utrzymują. Noże kuchenne Masamoto KK są polecane w głównej mierze profesjonalnym sushi masterom, ale również amatorom gotowania, sushi i wyjątkowej kuchni japońskiej. Posiadają one piękną rękojeść o kształcie litery D, która wytworzona jest z drewna magnolii i ma efektowne wykończenie ze skuwki z bawolego rogu. Trzeba pamiętać, że noże te nie są nożami nierdzewnymi – wymagają więc odpowiednio dobranych i stosowanych zasad pielęgnacji. Co ciekawe, nazwa serii – czyli Kasumi – odnosi się do „mglistego” efektu wykończenia każdego laminowanego noża (słowo to oznacza właśnie „mgiełkę” bądź „mgłę”). Noże umieszczone zostały w estetycznych pudełkach – są idealnym pomysłem na prezent.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Masamoto KK Usuba 180 mm jest nożem ostrzonym jednostronnie i jako odpowiednik zacho dniego noża Nakiri przypomina wizualnie mały tasak. W przeciwieństwie jednak do niego ma cieńsze ostrze, dzięki któremu doskonale nadaje się do siekania czy krojenia warzyw.

Minosuke Matsuzawa był założycielem znanego przedsiębiorstwa Masamoto Sohonten i od samego początku swojej działalności postawił sobie bardzo ambitny cel – noże, które produkował (już od roku 1872) miały być nie tylko dobre, ale wręcz doskonałe. Po ponad wieku istnienia marki na rynku potwierdza się, że Minosuke Matsuzawa w pełni osiągnął swoje zamierzenie. Dzisiaj bowiem noże kuchenne sygnowane marką Masamoto to synonim doskonałej jakości – zalicza się je do grona najlepszych na świecie. Seria Masamoto KK Kasumi obejmuje znakomite noże o ostrzu powstającym z dwóch warstw: rdzeń wykonywany jest ze stali węglowej Shiro-ko #2, która nazywa się White Steel no.2, a zewnętrzna warstwa ostrza ze stali miękkiej. Tym, co charakteryzuje serię japońskich noży, jest ręczny sposób wykuwania oraz wykańczania. Ponadto w specjalnym procesie hartowania nabierają one imponującej twardości, która sięga aż 62-63 HRC. Najwyższa jakość tych noży w tradycyjnym, japońskim stylu przejawia się także w ich ekstremalnej ostrości oraz fakcie, że bardzo długo ją utrzymują. Noże kuchenne Masamoto KK są polecane w głównej mierze profesjonalnym sushi masterom, ale również amatorom gotowania, sushi i wyjątkowej kuchni japońskiej. Posiadają one piękną rękojeść o kształcie litery D, która wytworzona jest z drewna magnolii i ma efektowne wykończenie ze skuwki z bawolego rogu. Trzeba pamiętać, że noże te nie są nożami nierdzewnymi – wymagają więc odpowiednio dobranych i stosowanych zasad pielęgnacji. Co ciekawe, nazwa serii – czyli Kasumi – odnosi się do „mglistego” efektu wykończenia każdego laminowanego noża (słowo to oznacza właśnie „mgiełkę” bądź „mgłę”). Noże umieszczone zostały w estetycznych pudełkach – są idealnym pomysłem na prezent.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Usuba 180mm

Masamoto KK Usuba 180mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.