• +48 794 113 882
Masamoto KK Yanagiba 210mm Powiększ

Masamoto KK Yanagiba 210mm

KK0421

749,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Yanagiba jest to podstawowy nóż mistrzów sushi. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzenie marki noży doskonałych, co udało się osiągnąć - dziś noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Seria VG-10 wykonana jest ze stali „Hyper Molybdenum-Vanadium” zahartowanej do 60+/-1 HRC. Noże charakteryzują się doskonałym balansem i ergonomią oraz są bardzo lekkie. Wygodna rękojeść została wykonana z materiału o nazwie „Duracon” o właściwościach antybakteryjnych, odpornego na zmiany temperatury. Noże szczególnie polecane dla profesjonalnych szefów kuchni i pasjonatów gotowania, dla których najważniejsza jest wysoka jakość wykonania i ergonomia. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Yanagiba jest to podstawowy nóż mistrzów sushi. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzenie marki noży doskonałych, co udało się osiągnąć - dziś noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Seria VG-10 wykonana jest ze stali „Hyper Molybdenum-Vanadium” zahartowanej do 60+/-1 HRC. Noże charakteryzują się doskonałym balansem i ergonomią oraz są bardzo lekkie. Wygodna rękojeść została wykonana z materiału o nazwie „Duracon” o właściwościach antybakteryjnych, odpornego na zmiany temperatury. Noże szczególnie polecane dla profesjonalnych szefów kuchni i pasjonatów gotowania, dla których najważniejsza jest wysoka jakość wykonania i ergonomia. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Yanagiba 210mm

Masamoto KK Yanagiba 210mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.