- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 180mm
- Rękojeść: wzmacniane drewno „Duracon”
- HRC: 60+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania.
Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzenie marki noży doskonałych, co udało się osiągnąć - dziś noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Seria VG-10 wykonana jest ze stali „Hyper Molybdenum-Vanadium” zahartowanej do 60+/-1 HRC. Noże charakteryzują się doskonałym balansem i ergonomią oraz są bardzo lekkie. Wygodna rękojeść została wykonana z materiału o nazwie „Duracon” o właściwościach antybakteryjnych, odpornego na zmiany temperatury. Noże szczególnie polecane dla profesjonalnych szefów kuchni i pasjonatów gotowania, dla których najważniejsza jest wysoka jakość wykonania i ergonomia. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
