Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD

Masashi Nashiji Black Santoku 165mm SLD

MNBS165
Dostępny - wysyłka w 24h
1 029,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Długość całkowita: 305 mm
  • Wysokość ostrza: 51 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Rdzeń SLD, okładziny SUS405
  • HRC: 60-62
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 149 gramy

Wykorzystywany w wielu pracach kuchennych Masashi SLD Black posiada ostrze o długości 165 mm. Z tym wszechstronnym ciemnym ostrzem krojenie i szatkowanie będzie czystą przyjemnością.

Noże są wykonywane całkowicie samodzielnie przez Masashi-san. Mistrz sam wykuwa stal, nakłada szlify, a także ostrzy noże. 

Wykuwane w technice SAN-MAI noże z serii Masashi SLD posiadają trójwarstwowe ostrze z niezwykle twardym rdzeniem. Jest on wykonany ze stali SLD, natomiast warstwy zewnętrzne są wykonane z miękkiej stali odpornej na rdzę. Ochraniają one rdzeń. Ostrza zapewniają elastyczność i wytrzymałość za sprawą zastosowania techniki San-mai. Podczas obróbki cieplnej noże osiągają niezwykle wysoki poziom twardości – 60-62 HRC. Z kolei niepowtarzalny japoński wygląd tych noży zapewnia wykończenie ostrza Kurouchi. Uwagę przykuwa także tradycyjna japońska rękojeść oktagonalna. Jest wytworzona z jasnego drewna magnolii w stylu „WA” i gwarantuje wygodę użytkowania w przypadku osób praworęcznych i leworęcznych.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.