Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD
Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD

Masashi Nashiji Black Nakiri 165mm SLD

MNBN165
Dostępny - wysyłka w 24h
999,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Długość całkowita: 317 mm
  • Wysokość ostrza: 52 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Rdzeń SLD, okładziny SUS405
  • HRC: 60-62
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 182 gramy

Dwustronnie ostrzony nóż Nakiri charakteryzuje się stylistyką zachodnią i ma bardzo cienkie, przypominające tasak ostrze. Perfekcyjnie sprawdza się podczas krojenia i siekania warzyw. Jeżeli często siekasz, to nie będziesz się z tym nożem rozstawać.

Masashi-san wykonuje wysokiej jakości noże kuchenne w 100 procentach samodzielnie w sposób ręczny. Proces przewiduje wykuwanie stali, nakładanie szlifów oraz ostrzenie, a także osadzanie rękojeści. 

Seria Masashi SLD to noże z trójwarstwowym ostrzem wykonanym w technice SAN-MAI. Jest bardzo twarde i wykonane ze stali SLD. Zewnętrzne warstwy są zrobione ze stali miękkiej nierdzewnej. Dzięki temu ochraniają rdzeń. Poprzez wykorzystanie techniki San-mai ostrza gwarantują dużą wytrzymałość i elastyczność. W trakcie obróbki cieplnej osiągają bardzo wysoką twardość na poziomie 60-62 HRC. Wykończenie ostrza Kurouchi nadaje nożom oryginalny japoński charakter. Rękojeść oktagonalna w tradycyjnym stylu „WA” zrobiona jest z jasnego drewna magnolii. Gwarantuje wygodę zarówno dla osób praworęcznych, jak i leworęcznych.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.