Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm...
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm...
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm...
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm...
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm...
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm...
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm...
Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm...

Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD

MNBK210
Dostępny - wysyłka w 24h
1 349,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż szefa kuchni "Kiritsuke"
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 355 mm
  • Wysokość ostrza: 52 mm
  • Grubość ostrza: 2,3 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Rdzeń SLD, okładziny SUS405
  • HRC: 60-62
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 195 gramy

Posiadający szeroki profil nóż Kiritsuke ma bardzo wszechstronne zastosowanie i jest niezwykle popularny w zachodniej kuchni. Nóż ten stanowi połączenie noży Gyuto i Nakiri, posiadając najbardziej cenione cechy ich obydwu.

Cały proces produkcyjny wytwarzania tych pięknych noży jest ręczny i zajmuje się nim Masashi-san. Mistrz sztuki samodzielnie wykuwa stal, ale również nakłada szlify i wykonuje ostrzenie noża, a na końcu także osadza rękojeść. 

Wykuwanie noży z serii Masashi SLD realizowane jest z wykorzystaniem techniki SAN-MAI. Ostrze składa się z 3 warstw i posiada bardzo twardy rdzeń wykuty ze stali SLD. Z miękkiej stali nierdzewnej wykonane są natomiast warstwy zewnętrzne, które mają za zadanie ochronę rdzenia. Technika produkcyjna San-mai gwarantuje, że ostrza są elastyczne, a także wytrzymałe. Podczas obróbki cieplnej noże osiągają niezwykle wysoką twardość (rzędu 60-62 HRC). Aby noże charakteryzowały się niepowtarzalnym japońskim wyglądem, przy wykończeniu ostrza Kurouchi stosuje się nieprzetworzoną stal w czarnym kolorze. Z kolei jasne drewno pakka wykorzystywane jest do wytwarzania rękojeści o kształcie oktagonalnym w stylu „WA”. Jest ona komfortowa w użytkowaniu zarówno dla osób praworęcznych, jak też leworęcznych

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.