Posiadający szeroki profil nóż Kiritsuke ma bardzo wszechstronne zastosowanie i jest niezwykle popularny w zachodniej kuchni. Nóż ten stanowi połączenie noży Gyuto i Nakiri, posiadając najbardziej cenione cechy ich obydwu.

Cały proces produkcyjny wytwarzania tych pięknych noży jest ręczny i zajmuje się nim Masashi-san. Mistrz sztuki samodzielnie wykuwa stal, ale również nakłada szlify i wykonuje ostrzenie noża, a na końcu także osadza rękojeść.

Wykuwanie noży z serii Masashi SLD realizowane jest z wykorzystaniem techniki SAN-MAI. Ostrze składa się z 3 warstw i posiada bardzo twardy rdzeń wykuty ze stali SLD. Z miękkiej stali nierdzewnej wykonane są natomiast warstwy zewnętrzne, które mają za zadanie ochronę rdzenia. Technika produkcyjna San-mai gwarantuje, że ostrza są elastyczne, a także wytrzymałe. Podczas obróbki cieplnej noże osiągają niezwykle wysoką twardość (rzędu 60-62 HRC). Aby noże charakteryzowały się niepowtarzalnym japońskim wyglądem, przy wykończeniu ostrza Kurouchi stosuje się nieprzetworzoną stal w czarnym kolorze. Z kolei jasne drewno pakka wykorzystywane jest do wytwarzania rękojeści o kształcie oktagonalnym w stylu „WA”. Jest ona komfortowa w użytkowaniu zarówno dla osób praworęcznych, jak też leworęcznych

Specyfikacja:

Marka: Masashi Yamamoto
Kraj produkcji: Sanjo, japan
Typ noża: Nóż Kiritsuke
Długość ostrza: 21,4 cm
Długość całkowita noża: 35,1 cm
Szerokość ostrza przy rękojeści: 5,2 cm
Szerokość ostrza na środku: 4,8 cm
Grubość ostrza przy rękojeści: 4,5 mm
Grubość ostrza na środku ostrza: 2,3 mm 
Długość rękojeści: 12,6 cm
Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
Rodzaj stali: Rdzeń SLD (nierdzewny), okładziny SUS405 (nierdzewne)
Wykończenie ostrza: Kurouchi
Twardość ostrza: 61+/-1 HRC
Typ ostrzenia: dwustronne 
Waga: 191 g

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Masashi Nashiji Black Kiritsuke 210mm SLD”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz