Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2

Masashi Nashiji Petty 120mm Shirogami 2

MNP120
Dostępny - wysyłka w 24h
839,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż uniwersalny "Petty"
  • Długość ostrza: 120 mm
  • Długość całkowita: 256 mm
  • Wysokość ostrza: 27 mm
  • Grubość ostrza: 1,9mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Rdzeń Shirogami#2, okładziny nierdzewne SUS410
  • HRC: 62-64
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 66 gramy

Uniwersalny, nieduży, a jednocześnie poręczny nóż Masashi White 2 Nashiji z ostrzem długości 120 mm szczególnie sprawdzi się podczas obróbki niedużych produktów spożywczych – np. czosnku, grzybów albo szalotki.

Noże te wykonuje samodzielnie Masashi-san, rozpoczynając od wykuwania stali, a potem nakładając szlify i ostrząc ostrze. Samodzielnie także osadza rękojeści noża. Aktualnie Masashi-san mieszka w Sanjo w Japonii i jest całkowicie niezależnym producentem noży kuchennych.

Ostrze pięknych i wyjątkowych noży wykonane jest z 3 warstw, a powstaje ono w technice SAN-MAI. W nożach z serii Masashi  Nashiji Shirogami2 rdzeń jest niezwykle twardy, bo wykonany ze stali węglowej Shirogami#2. Z kolei zewnętrzne warstwy są zrobione z miękkiej stali nierdzewnej. One właśnie ochraniają rdzeń. Technika San-mai gwarantuje, że ostrza są elastyczne i wytrzymałe. Za sprawą obróbki cieplnej noże stają się bardzo twarde. Odznaczają się twardością na poziomie 62-64 HRC. Natomiast za charakterystyczny japoński design odpowiada wykończenie ostrza Nashiji. Klasyczna japońska rękojeść oktagonalna w stylu „WA” wytwarzana jest przy wykorzystaniu jasnego drewna magnolii. Bardzo dobrze leży w dłoni osób praworęcznych oraz leworęcznych.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.