Masashi Nashiji Santoku 165mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Santoku 165mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Santoku 165mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Santoku 165mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Santoku 165mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Santoku 165mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Santoku 165mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Santoku 165mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Santoku 165mm...
Masashi Nashiji Santoku 165mm...
Masashi Nashiji Santoku 165mm...
Masashi Nashiji Santoku 165mm...
Masashi Nashiji Santoku 165mm...
Masashi Nashiji Santoku 165mm...
Masashi Nashiji Santoku 165mm...
Masashi Nashiji Santoku 165mm...

Masashi Nashiji Santoku 165mm Shirogami 2

MNS165
Dostępny - wysyłka w 24h
949,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Długość całkowita: 310 mm
  • Wysokość ostrza: 49 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Rdzeń Shirogami#2, okładziny nierdzewne SUS410
  • HRC: 62-64
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 140 gramy

Nóż Masashi Nashiji Santoku Shirogami#2 mierzący 165 mm jest wielozadaniowy. Będzie niezastąpiony podczas wielu różnych prac w kuchni..

Masashi-san wykonuje te noże w 100 procentach ręcznie, samodzielnie wykuwając stal, nakładając szlify i ostrząc, a także osadzając rękojeść. 

Produkowane z wykorzystaniem techniki SAN-MAI noże z serii Masashi Nashiji Shirogami#2 posiadają ostrza złożone z 3 warstw. Każdy nóż posiada niezwykle twardy rdzeń, który jest wykuty ze stali węglowej Shirogami#2. Miękka stal nierdzewna wykorzystywana jest do wytworzenia warstw zewnętrznych, które ochraniają rdzeń. Ostrza są niezwykle elastyczne i wytrzymałe za sprawą wykorzystywania techniki San-mai. Obróbka cieplna gwarantuje uzyskanie przez noże bardzo wysokiej twardości na poziomie 62-64 HRC. Sposób wykończenia ostrza Nashiji gwarantuje, że noże będą odznaczać się niepowtarzalnym japońskim designem. Typowo japońska tradycyjna rękojeść w kształcie oktagonalnym, utrzymana w stylu „WA”, jest produkowana przy wykorzystaniu jasnego drewna magnolii. Dzięki temu dobrze leży w dłoni nie tylko osób praworęcznych, ale także leworęcznych.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.