Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2
Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2

Masashi Nashiji Gyuto 210mm Shirogami 2

MNG210
Dostępny - wysyłka w 24h
1 249,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Szefa Kuchni "Gyuto"
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 350 mm
  • Wysokość ostrza: 50 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Rdzeń Shirogami#2, okładziny nierdzewne SUS410
  • HRC: 62-64
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 178 gramy

Uniwersalny nóż szefa kuchni Masashi Nashiji Shirogami#2 z ostrzem o długości 210 mm doskonale sprawdzi się podczas szatkowania, ale również krojenia dużych kawałków mięsa.

Masashi-san wykonuje te noże samodzielnie na każdym etapie procesu produkcyjnego – od wykuwania stali, poprzez nałożenie szlifów i ostrzenie, aż po osadzanie rękojeści. Masashi-san to ceniony niezależny producent, mieszkający w Sanjo w Kraju Kwitnącej Wiśni.

Masashi Nashiji Shirogami#2 to noże, które są wykonywane z wykorzystaniem techniki SAN-MAI. Ich ostrze składa się z 3 warstw z twardym rdzeniem wykutym ze stali węglowej Shirogami#2. Chroniony jest on przez warstwy zewnętrzne wykonane z miękkiej stali nierdzewnej. Technika San-mai zapewnia elastyczność i wytrzymałość ostrzy. Noże w trakcie obróbki cieplnej uzyskują niezwykłą twardość – w granicach 62-64 HRC. Ostrze Nashiji charakteryzuje się także niepowtarzalnym japońskim wyglądem. Oktagonalna rękojeść w stylu „WA” zrobiona jest z jasnego drewna magnolii. Komfortowo leży w dłoni zarówno praworęcznych, jak i leworęcznych osób.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.