Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1
Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1

Masutani Tsuchime Santoku 170mm VG-1

MTS170
Dostępny - wysyłka w 24h
379,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 170 mm
  • Długość całkowita: 30 cm
  • Wysokość ostrza: 47 mm
  • Grubość klingi: 1,6mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: Rdzeń VG-1, okładziny nierdzewne
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 145 gramy

Nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu – czyli Masutani Santoku 170 mm – jest bardzo poręczny i przydatny w kulinarnych pracach. To japoński odpowiednik klasycznego noża szefa kuchni.

Produkowane w ręczny sposób noże japońskie Masutani powstają w prefekturze Fukui, w Echizen. Ich wytwarzaniem zajmuje się utalentowany kowal, dzięki pracy którego mają one doskonały stosunek jakości do ceny. Noże te są nawet porównywalne z o wiele droższymi modelami. Jeśli chodzi o ich rdzeń, to wykonuje się go ze stali nierdzewnej wysokowęglowej VG-1, a zewnętrzne warstwy tworzy stal młotkowana nadająca wyjątkowo atrakcyjny wygląd. Twardość ostrzy wynosi 61 +/- 1 HRC i uzyskiwana jest w procesie hartowania, który sprawia także, że przez bardzo długi czas pozostają one wyjątkowo ostre. Do produkcji rękojeści stosowane jest z kolei znane drewno pakka, które zapewnia odporność na wilgoć, jak i temperaturę. Noże z serii Masutani rekomendowane są w szczególności osobom zajmującym się amatorskim gotowaniem, jak i tym, którzy stawiają pierwsze kroki z japońskimi akcesoriami kuchennymi.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.