Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1
Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1

Masutani Tsuchime Nakiri 165mm VG-1

MTN165
Dostępny - wysyłka w 24h
379,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Długość całkowita: 29 cm
  • Wysokość ostrza: 49 mm
  • Grubość klingi: 1,6mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: Rdzeń VG-1, okładziny nierdzewne
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 150 gramy

Japoński nóż Masutani Nakiri 165 mm przypomina w wyglądzie tasak, jednak w przeciwieństwie do niego posiada cienkie ostrze. Jest ono wprost stworzone do takich prac kuchennych jak krojenie czy siekanie warzyw.

Wykonywane ręcznie noże Masutani powstają w efekcie pracy zdolnego kowala w Echizen mieszczącym się w prefekturze Fukui. Porównywalne z nożami o wiele droższymi mają rewelacyjny stosunek ceny do jakości. Mocny rdzeń z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-1 otaczają zewnętrzne warstwy młotkowanej stali. To za jej sprawą ostrza zyskują niepowtarzalny wygląd. Proces hartowania nadaje im wysoką twardość rzędu 61 +/- 1  HRC, a ponadto przez długi czas są też bardzo ostre. Rękojeść nadaje się do różnych kuchennych prac, ponieważ jest odporna na działanie wilgoci i temperatury, co jest zasługą drewna pakka. Japońskie noże z kolekcji Masutani można zarekomendować wszystkim pasjonatom gotowania w domu, jak i uczącym się użytkowania kuchennych akcesoriów z Kraju Kwitnącej Wiśni.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.