Przypominający z wyglądu tasak, nóż japoński Masutani Kokuryu Nakiri 165 mm najlepiej sprawdza się do siekania oraz krojenia warzyw. W przeciwieństwie do tasaka ma on bowiem idealne do tego cienkie ostrze.

Ręcznie wytwarzane japońskie noże kuchenne Masutani stanowią efekt pracy uzdolnionego kowala z Echizen (w prefekturze Fukui). Mogą być przyrównywane do noży o znacznie wyższych cenach, a przy tym cechują się znakomitym stosunkiem jakości do ceny. Wysokowęglowa stal nierdzewna VG-10, z której powstaje rdzeń noży, zapewnia ich wytrzymałość. Zewnętrzne warstwy ostrza tworzy z kolei stal damasceńska (dokładniej w postaci 31 warstw), która też w połączeniu z wyjątkową techniką wykończenia „Tsuchime” nadaje niepowtarzalny i piękny efekt młotkowania. Dzięki hartowaniu twardość ostrzy sięga 61-62 HRC. Długo też utrzymują swoją ostrość. Do produkcji rękojeści wykorzystywane jest drewno pakka słynące z dużej odporności na działanie wilgoci czy temperatury. Ma ona efektowny niebieski kolor. Noże te można polecić wszystkim domowym amatorom gotowania. Seria Masutani nadaje się także idealnie dla osób startujących w przygodzie z użytkowaniem japońskich narzędzi w pracy kuchennej.

 

Specyfikacja: 
 
Marka: Masutani
Kraj produkcji: Japan, Echizen
Typ noża: Nóż Nakiri
Długość ostrza: 16,5 cm
Długość całkowita noża: 29,5 cm
Szerokość ostrza przy rękojeści: 5,1 cm
Szerokość ostrza na środku: 5,2 cm
Grubość ostrza przy rękojeści: 1,9 mm
Grubość ostrza na środku ostrza: 1,9 mm
Długość rękojeści: 12,0 cm
Rękojeść: niebieskie drewno pakka, nitowane
Rodzaj stali: Rdzeń VG-10 (nierdzewna), okładziny (nierdzewne)
Wykończenie ostrza: Tsutchime (młotkowane), Damascus 31 warstw
Twardość ostrza: 61+/-1 HRC
Typ ostrzenia: dwustronne
Waga: 174 g

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10 „Kokuryu””

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz