Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10 "Kokuryu"
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10 "Kokuryu"
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10 "Kokuryu"
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10 "Kokuryu"
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10 "Kokuryu"
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10 "Kokuryu"
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10 "Kokuryu"
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10...
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10...
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10...
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10...
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10...
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10...
Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10...

Masutani Damascus Nakiri 165mm VG-10 "Kokuryu"

MDN165K
Brak
449,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Nóż Nakiri
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Długość całkowita: 294 mm
  • Wysokość ostrza: 49 mm
  • Grubość klingi: 1,9mm
  • Rękojeść: drewno pakka BLUE
  • Stal: Rdzeń VG-10, okładziny 31 warswty damast
  • HRC: 60-62
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 170 gramy

Przypominający z wyglądu tasak, nóż japoński Masutani Kokuryu Nakiri 165 mm najlepiej sprawdza się do siekania oraz krojenia warzyw. W przeciwieństwie do tasaka ma on bowiem idealne do tego cienkie ostrze.

Ręcznie wytwarzane japońskie noże kuchenne Masutani stanowią efekt pracy uzdolnionego kowala z Echizen (w prefekturze Fukui). Mogą być przyrównywane do noży o znacznie wyższych cenach, a przy tym cechują się znakomitym stosunkiem jakości do ceny. Wysokowęglowa stal nierdzewna VG-10, z której powstaje rdzeń noży, zapewnia ich wytrzymałość. Zewnętrzne warstwy ostrza tworzy z kolei stal damasceńska (dokładniej w postaci 31 warstw), która też w połączeniu z wyjątkową techniką wykończenia „Tsuchime” nadaje niepowtarzalny i piękny efekt młotkowania. Dzięki hartowaniu twardość ostrzy sięga 61-62 HRC. Długo też utrzymują swoją ostrość. Do produkcji rękojeści wykorzystywane jest drewno pakka słynące z dużej odporności na działanie wilgoci czy temperatury. Ma ona efektowny niebieski kolor. Noże te można polecić wszystkim domowym amatorom gotowania. Seria Masutani nadaje się także idealnie dla osób startujących w przygodzie z użytkowaniem japońskich narzędzi w pracy kuchennej.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.