Nóż Santoku Mcusta Zanmai Splash z ostrzem, którego długość to 18 cm, dzięki swojej poręczności zapewnia dużą wygodę w kuchni. Nadaje się do wykonywania wielu różnych zadań. Jest to praktyczny nóż kuchenny w stylu japońskim, którego mogą używać zarówno profesjonalni kucharze, jak i pasjonaci gotowania w domowym zaciszu.

Udana seria Mcusta Zanmai Splash Damascus obejmuje świetne i bardzo wytrzymałe kuchenne noże, których ostrza są nie tylko precyzyjne, ale też estetyczne. Mają one oryginalny, wyraźny wzór na swojej powierzchni, który tworzy się na 32-warstwowej stali damasceńskiej. Otacza ona rdzeń ostrza, który z kolei produkowany jest ze znanej stali VG-10. Producent Mcusta dba o to, by ostrza jego noży były cienkie, co pozwala na łatwe, a przy tym także przyjemne krojenie na co dzień. Ich twardość wynika z procesu hartowania, w którym to uzyskują one poziom 61 +/- 1 HRC. Ostrza również przez długi czas pozostają bardzo ostre. Rękojeść noży Mcusta Zanmai Splash Damascus jest równie piękna i wytrzymała. Wytwarza się ją z eleganckiego drewna pakka, a dzięki zdobieniu pinem oraz czerwoną przekładką ma klasyczny charakter. Rękojeść ma kształt heksagonalny i zapewnia naprawdę duży komfort pracy osobom leworęcznym oraz praworęcznym. Dzięki ostrzeniu przez mistrzów przedsiębiorstwa Mcusta noże są wyjątkowo ostre, co można dostrzec od razu po wyciągnięciu każdego z nich z pudełka.

Dane techniczne:

Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 154 g

  • Typ: Santoku
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Długość całkowita: 325 mm
  • Grubość klingi: 1,8 mm
  • Rękojeść: pakka wood
  • Stal: VG10, 33 warstwy damascus
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 154 g

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mcusta Zanmai Splash Nóż Santoku 18cm VG-10”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz