Mcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Santoku 18 cm

HFZ-8003D
dostępny - wysyłamy w 24h
1 019,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku 
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Długość całkowita: 319 mm
  • Grubość klingi: 1,9 mm
  • Rękojeść: micarta
  • Stal: VG10, 33 warstwy damascus
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 175 g

Nóż Mcusta Zanmai Pro Zebra Santoku 18 cm jest nie tylko poręczny, ale też wielozadaniowy, co oznacza, że sprawdzi się przy różnych pracach kuchennych. Nóż Santoku w japońskim stylu nadaje się do użytku zarówno przez osoby zaawansowane i profesjonalistów, jak i domowych amatorów gotowania. Tłumacząc słowo Santoku, uzyskujemy „trzy cnoty”. W odniesieniu do kuchennych noży można mówić o plastrowaniu, krojeniu w kostkę oraz siekaniu.

Seria doskonałych noży kuchennych Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra znana jest z wytrzymałości oraz efektownego wyglądu. Wykonane ze stali damasceńskiej ostrza posiadają piękny wzór, który czyni je niepowtarzalnymi. Każdy nóż posiada rdzeń wyprodukowany z doskonałej stali VG-10, która następnie jest obkładana kolejno 32 warstwami damasceńskiej stali. To, co jest charakterystyczne dla firmy Mcusta, to właśnie długo utrzymujące nadany stopień ostrości, a przy tym wyjątkowo cienkie ostrza, które sprawiają, że codzienne krojenie staje się przyjemne. Hartowanie rzędu 61 +/- 1 HRC daje im pożądaną twardość i wytrzymałość. Można o niej mówić także w odniesieniu do stylowej rękojeści z czarnej micarty, która do tego cechuje się odpornością na wilgoć. Wykończona stalowym bolsterem i czerwonymi przekładkami oraz dodatkowo ozdobiona pinem rękojeść podkreśla gustowny charakter każdego noża z serii Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra.
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Zakres cen
1000 i więcej
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.