- Typ: Nóż szefa / Gyuto
- Długość ostrza: 210 mm
- Długość całkowita: 356 mm
- Grubość klingi: 1,85 mm
- Rękojeść: micarta
- Stal: VG10, 33 warstwy damascus
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
- Waga: 195 g
Nóż Mcusta Zanmai Pro Zebra Gyuto 21 cm stanowi japońską wersję klasycznego noża szefa kuchni i tym samym jest podstawowym narzędziem w każdej kuchni. Za jego pomocą można poradzić sobie z przeważającą częścią kulinarnych zadań podczas przyrządzania wielu potraw. Doskonały do różnych technik krojenia i do cięcia zdecydowanej większości produktów, takich jak ryby i mięso, warzywa czy owoce.
Linia znakomitych noży Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra, które są wytrzymałe i efektownie się prezentują, należy do najbardziej udanych znanego producenta Mcusta. Każdy nóż posiada ostrze ze stali damasceńskiej, na której powierzchni widać efektowny wzór. Wewnątrz znajduje się z kolei rdzeń, do którego wytworzenia stosowana jest stal VG-10 (dookoła niej znajdują się aż 32 warstwy wspomnianej stali damasceńskiej). Dzięki hartowaniu ostrza te stają się wyjątkowo twarde (61 +/- 1 HRC). Są one ponadto dość cienkie, co jest typowe dla tego producenta, a tym samym zapewniają naprawdę dużą wygodę i przyjemność w trakcie krojenia. Noże Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra mają rękojeści wytwarzane z czarnej micarty, która jest wytrzymała i dzięki zdobieniom nadaje całej serii oryginalny charakter. Micarta jest także odporna na wilgoć, co doskonale sprawdza się przy wielu kuchennych zajęciach. Wykończenie w postali stalowego bolstera, jak i przekładek w kolorze czerwonym, wraz ze zdobieniem pinem daje wyjątkowo piękny wygląd.
- Typ noża
- Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
- Rodzaj stali
- Stal Proszkowa / Szybkotnąca
- Zakres cen
- 1000 i więcej
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
