Nóż Mcusta Zanmai Pro Zebra Gyuto 21 cm stanowi japońską wersję klasycznego noża szefa kuchni i tym samym jest podstawowym narzędziem w każdej kuchni. Za jego pomocą można poradzić sobie z przeważającą częścią kulinarnych zadań podczas przyrządzania wielu potraw. Doskonały do różnych technik krojenia i do cięcia zdecydowanej większości produktów, takich jak ryby i mięso, warzywa czy owoce.

Linia znakomitych noży Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra, które są wytrzymałe i efektownie się prezentują, należy do najbardziej udanych znanego producenta Mcusta. Każdy nóż posiada ostrze ze stali damasceńskiej, na której powierzchni widać efektowny wzór. Wewnątrz znajduje się z kolei rdzeń, do którego wytworzenia stosowana jest stal VG-10 (dookoła niej znajdują się aż 32 warstwy wspomnianej stali damasceńskiej). Dzięki hartowaniu ostrza te stają się wyjątkowo twarde (61 +/- 1 HRC). Są one ponadto dość cienkie, co jest typowe dla tego producenta, a tym samym zapewniają naprawdę dużą wygodę i przyjemność w trakcie krojenia. Noże Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra mają rękojeści wytwarzane z czarnej micarty, która jest wytrzymała i dzięki zdobieniom nadaje całej serii oryginalny charakter. Micarta jest także odporna na wilgoć, co doskonale sprawdza się przy wielu kuchennych zajęciach. Wykończenie w postali stalowego bolstera, jak i przekładek w kolorze czerwonym, wraz ze zdobieniem pinem daje wyjątkowo piękny wygląd.

Dane techniczne:

Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,6 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,85 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 195 g

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mcusta Zanmai Pro Zebra Nóż szefa „Gyuto” 21cm VG-10”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz