Mcusta Zanmai Pro Zebra Gyuto 21 cm

Mcusta Zanmai Pro Zebra Gyuto 21 cm

HFZ-8005D
dostępny - wysyłamy w 24h
1 119,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż szefa / Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 356 mm
  • Grubość klingi: 1,85 mm
  • Rękojeść: micarta
  • Stal: VG10, 33 warstwy damascus
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 195 g

Nóż Mcusta Zanmai Pro Zebra Gyuto 21 cm stanowi japońską wersję klasycznego noża szefa kuchni i tym samym jest podstawowym narzędziem w każdej kuchni. Za jego pomocą można poradzić sobie z przeważającą częścią kulinarnych zadań podczas przyrządzania wielu potraw. Doskonały do różnych technik krojenia i do cięcia zdecydowanej większości produktów, takich jak ryby i mięso, warzywa czy owoce.

Linia znakomitych noży Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra, które są wytrzymałe i efektownie się prezentują, należy do najbardziej udanych znanego producenta Mcusta. Każdy nóż posiada ostrze ze stali damasceńskiej, na której powierzchni widać efektowny wzór. Wewnątrz znajduje się z kolei rdzeń, do którego wytworzenia stosowana jest stal VG-10 (dookoła niej znajdują się aż 32 warstwy wspomnianej stali damasceńskiej). Dzięki hartowaniu ostrza te stają się wyjątkowo twarde (61 +/- 1 HRC). Są one ponadto dość cienkie, co jest typowe dla tego producenta, a tym samym zapewniają naprawdę dużą wygodę i przyjemność w trakcie krojenia. Noże Mcusta Zanmai Classic Pro Zebra mają rękojeści wytwarzane z czarnej micarty, która jest wytrzymała i dzięki zdobieniom nadaje całej serii oryginalny charakter. Micarta jest także odporna na wilgoć, co doskonale sprawdza się przy wielu kuchennych zajęciach. Wykończenie w postali stalowego bolstera, jak i przekładek w kolorze czerwonym, wraz ze zdobieniem pinem daje wyjątkowo piękny wygląd.
Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Zakres cen
1000 i więcej
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.