- Typ: Nóż Sujihiki
- Długość ostrza: 240 mm
- Długość całkowita: 378 mm
- Grubość klingi: 1,8 mm
- Rękojeść: micarta
- Stal: VG10, 33 warstwy damascus
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
- Waga: 164 g
Nóż Mcusta Zanmai Pro Zebra Sujihiki 24 cm wyróżnia się długim oraz wąskim ostrzem, które znajduje zastosowanie przede wszystkim przy plastrowaniu mięsa i ryb. Można za jego pomocą także filetować oraz skórować ryby.
Mcusta Zanmai Pro Zebra to seria pięknych i funkcjonalnych noży, których jedną z największych zalet jest niezwykła wytrzymałość. Noże te mają doskonałe ostrza wykonane z 32 warstw stali damasceńskiej oraz z mocnego rdzenia, do którego produkcji stosowana jest znana stal VG-10. Każdy nóż ma estetyczny wzór na powierzchni ostrza i umożliwia wyjątkowo komfortowe krojenie (dzięki temu, że ostrza Mcusta są odpowiednio cienkie). W trakcie procesu hartowania ich twardość dochodzi do 61 +/- 1 HRC. Warto zwrócić uwagę też na rękojeść noży, która ma efektowny wygląd i wyprodukowana jest z mocnej micarty w czarnym kolorze. Posiada zdobienie efektownym pinem oraz dodatkowo jest wykończona przekładkami w kolorze czerwieni, jak i stalowym bolsterem. Rękojeść cechuje się wytrzymałością oraz przydatną w kuchni odpornością na działanie wody.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
