Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Santoku 18 cm

HFR-8003D
dostępny - wysyłamy w 24h
919,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Długość całkowita: 318 mm
  • Grubość klingi: 2 mm
  • Rękojeść: pakka wood
  • Stal: VG10, 33 warstwy damascus
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 167 g


Przydatny nóż Santoku 18 cm z linii Mcusta Zanmai Pro Flame znajduje zastosowanie przy wielu pracach w kuchni. Jako poręczny nóż w japońskim stylu może być stosowany nie tylko przez profesjonalnych kucharzy, ale także domowych miłośników gotowania. Santoku w tłumaczeniu znaczy „trzy cnoty”, co w tym przypadku można określić w kulinarnych czynnościach: plastrowaniu, siekaniu i krojeniu w kostkę.

Świetna kolekcja noży kuchennych Mcusta Zanmai Classic Pro Flame ma kilka charakterystycznych cech, które przesądzają o jej wyjątkowości. To niezwykle wytrzymałe narzędzia, które dzięki swojej eleganckiej linii zwiększają urok każdej kuchennej aranżacji. Ich główną zaletą są bardzo twarde i mocne ostrza – mają rdzeń produkowany ze stali VG-10 obłożonej 32-warstwową stalą damasceńską ze wzorem przypominającym oryginalne płomienie. Ostrza są cienkie (to cechuje wszystkie noże Mcusta), więc można być spokojnym zarówno o precyzję, jak i wygodę codziennego krojenia. Ich twardość rzędu 61 +/- 1 HRC to wynik etapu hartowania. Rękojeść noży Mcusta Zanmai Classic Pro Flame ze względu na swój ergonomiczny kształt zapewnia spory komfort trzymania. Wykonana z cenionego drewna pakka posiada wykończenie z czerwonych przekładek oraz bolstera ze stali. Trzy piny, które ją wzmacniają, są nie tylko praktycznym elementem, ale też wzbogacają jej wygląd – jeden ma wzór mozaiki. Ostrzenie, które leży w gestii mistrzów zatrudnionych przez producenta, sprawia, że od razu po wyciągnięciu noża z pudełka możemy korzystać z jego nadzwyczajnej ostrości.

Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Zakres cen
600-999 zł
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.