Mcusta Zanmai Damascus Corian Nóż do wykrawania 16,5 cm
Mcusta Zanmai Damascus Corian Nóż do wykrawania 16,5 cm
Mcusta Zanmai Damascus Corian Nóż do wykrawania 16,5 cm
Mcusta Zanmai Damascus Corian Nóż do wykrawania 16,5 cm

Mcusta Zanmai Damascus Corian Nóż do wykrawania 16,5 cm

HKC-3009D
dostępny - wysyłamy w 24h
939,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż do pieczywa
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Długość całkowita: 295 mm
  • Grubość klingi: 2,1 mm
  • Rękojeść: corian
  • Stal: VG10, 33 warstwy damascus
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 182 g

Specjalny nóż do wykrawania Mcusta Zanmai Damascus Corian ma ostrze, którego długość to 16,5 cm. Jest średnim kuchennym nożem, który posiada odpowiednio wyprofilowaną końcówkę oraz mocne ostrze. Dzięki temu doskonale sprawdza się w trakcie trybowania czy wykrawania.

Znana seria Mcusta Zanmai Damascus Corian zawiera noże kuchenne, które są bardzo wytrzymałe oraz funkcjonalne. Każdy z nich ma piękny wzór na powierzchni ostrza, co jest zasługą stali damasceńskiej, z której są produkowane. Ta 32-warstwowa stal otacza rdzeń, który swoje parametry zawdzięcza stali VG-10, z jakiej jest wytwarzany. Warto zwrócić uwagę, że wszystkie ostrza Mcusta są cienkie, co ma bezpośrednie przełożenie na komfort krojenia w kuchni. Długo trzymają nadawany im stopień ostrości, a do tego są wyjątkowo twarde – w czasie hartowania osiągają twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Efektowne rękojeści noży w serii Mcusta Zanmai Damascus Corian są produkowane z estetycznego jasnego corianu. Dzięki temu są odporne na wilgoć oraz wytrzymałe. Wykończenie w formie stalowego bolstera dodaje nożom elegancji. Wygodną w trzymaniu rękojeść, która ma ergonomiczny kształt, wzmocniono ponadto 3 pinami. Bardzo wysoki poziom ostrości jest dziełem znakomitych mistrzów pracujących w firmie Mcusta.
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Zakres cen
600-999 zł
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.