Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż Sujihiki 27 cm

Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż Sujihiki 27 cm

HKC-3011D
dostępny - wysyłamy w 24h
1 219,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Sujihiki
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Długość całkowita: 407 mm
  • Grubość klingi: 2 mm
  • Rękojeść: corian
  • Stal: VG10, 33 warstwy damascus
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 200 g

Nóż Sujihiki 27 cm z udanej serii Mcusta Zanmai Damascus Corian nadaje się zarówno do filetowania i skórowania ryb, jak i plastrowania – ryb oraz mięsa. Wygodne wykonywanie tych czynności umożliwia długie oraz wąskie ostrze, którym można efektywnie plastrować już jednym pociągnięciem.

Popularna seria Mcusta Zanmai Damascus Corian zawiera noże wytrzymałe i bardzo estetyczne, dzięki czemu przydają się w każdej kuchni. Ich wyjątkowy rdzeń ze stali VG-10 jest twardy i mocny, a dookoła niego znajduje się obłożona 32-warstwowa stal damasceńska. Noże mają elegancki i niepowtarzalny wzór na powierzchni każdego ostrza, którego dodatkową zaletą jest długie utrzymywanie nadanego poziomu ostrości. Firma Mcusta dba także o to, aby ostrza były cienkie, więc krojenie i wszelkie kulinarne działania stają się czystą przyjemnością, nawet przy codziennej pracy. Jasny corian, z którego produkuje się rękojeść, cechuje się odpornością na działanie wody, więc noże Mcusta Zanmai Damascus Corian idealnie sprawdzają się i w profesjonalnych, i amatorskich kuchniach. Ergonomiczny kształt rękojeści potęguje komfort użytkowania. Wykończenie stalowym bolsterem i wzmocnienie trzema pinami to jej dodatkowe atuty. Warto też wspomnieć, że zaraz po wyjęciu noży Mcusta z pudełka widać ich nadzwyczajną ostrość. Jest to efekt pracy znakomitych mistrzów ostrzenia, którzy są zatrudnieni w zakładzie.
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Zakres cen
1000 i więcej
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.