• +48 794 113 882

Hideo Kitaoka Shirogami Black Yanagiba 24 cm

CN-3008B

679,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Hideo Kitaoka Shirogami Black Yanagiba o długości ostrza 240 mm stanowi podstawowy nóż, jakiego używa każdy sushi master. Ma on długie i jednocześnie wąskie ostrze, które tradycyjnie ostrzy się jednostronnie. Doskonale sprawdza się przy codziennym plastrowaniu, a także krojeniu sushi. Nóż Yanagiba nadaje się przede wszystkim do wykonywania czynności związanych z przygotowywaniem sushi, jak i sashimi. Nóż tego typu wywodzi się z rejonu Osaki (położonym w Kansai).

Wysokiej jakości noże Mistrza Hideo Kitaoka produkowane są w znanej prowincji Takefu, która słynie z wytwarzania najlepszych noży kuchennych już od 700 lat. Są one wykuwane ręcznie i cechują się również ręcznym wykończeniem, które nadaje im niepowtarzalny charakter. Seria noży Hideo Kitaoka obejmuje profesjonalne noże w tradycyjnym, japońskim stylu, które ostrzy się jednostronnie. Są niezastąpione przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Noże posiadają mocne, dwuwarstwowe ostrze, w którym rdzeń wykonany jest z wyjątkowo twardej stali węglowej (Shirogami – White Steel), a zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali. Dzięki zastosowaniu takiej techniki otrzymujemy nóż o twardości ostrza dochodzącej do 63 +/- 1 HRC z bardzo twardym rdzeniem, który zapewnia idealne właściwości tnące. Rękojeść tych wspaniałych noży wykonuje się z japońskiego drewna magnolii i wykańcza bawolą skuwką podkreślającą ich piękno. Z racji tego, że noże Hideo Kitaoka nie są nierdzewne, niezbędne jest zachowanie właściwej pielęgnacji przy ich używaniu.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Hideo Kitaoka Shirogami Black Yanagiba o długości ostrza 240 mm stanowi podstawowy nóż, jakiego używa każdy sushi master. Ma on długie i jednocześnie wąskie ostrze, które tradycyjnie ostrzy się jednostronnie. Doskonale sprawdza się przy codziennym plastrowaniu, a także krojeniu sushi. Nóż Yanagiba nadaje się przede wszystkim do wykonywania czynności związanych z przygotowywaniem sushi, jak i sashimi. Nóż tego typu wywodzi się z rejonu Osaki (położonym w Kansai).

Wysokiej jakości noże Mistrza Hideo Kitaoka produkowane są w znanej prowincji Takefu, która słynie z wytwarzania najlepszych noży kuchennych już od 700 lat. Są one wykuwane ręcznie i cechują się również ręcznym wykończeniem, które nadaje im niepowtarzalny charakter. Seria noży Hideo Kitaoka obejmuje profesjonalne noże w tradycyjnym, japońskim stylu, które ostrzy się jednostronnie. Są niezastąpione przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi. Noże posiadają mocne, dwuwarstwowe ostrze, w którym rdzeń wykonany jest z wyjątkowo twardej stali węglowej (Shirogami – White Steel), a zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali. Dzięki zastosowaniu takiej techniki otrzymujemy nóż o twardości ostrza dochodzącej do 63 +/- 1 HRC z bardzo twardym rdzeniem, który zapewnia idealne właściwości tnące. Rękojeść tych wspaniałych noży wykonuje się z japońskiego drewna magnolii i wykańcza bawolą skuwką podkreślającą ich piękno. Z racji tego, że noże Hideo Kitaoka nie są nierdzewne, niezbędne jest zachowanie właściwej pielęgnacji przy ich używaniu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hideo Kitaoka Shirogami Black Yanagiba 24 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Yanagiba 24 cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.