• +48 794 113 882

MIYABI 5000FCD Nóż Uniwersalny 11 cm "Shotoh"

34680-111-0

699,00 zł

Dostępny

dostawa w ciągu 7-10 dni

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 110 mm
  • Rękojeść: drewno pakka z ozdobnym pinem
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Nóż uniwersalny 110 mm z serii 5000 FCD marki Miyabi, charakteryzuje się wysokim stopniem twardości ostrza (61+/-1 HRC) i jest przy tym nadzwyczaj ostry. Ten japoński nóż kuchenny nadaje się przede wszystkim do pracy przy krojeniu czy obrabianiu warzyw bądź owoców. Wygodna i poręczna rękojeść z drewna pakka sprawia, że praca przy jego użyciu nie męczy (nawet podczas wielu godzin spędzonych w kuchni).

Wszystkie noże kuchenne, które zaliczają się do udanej serii Miyabi 5000 FCD, łączą w sobie niezwykłą elegancję z doskonałymi parametrami użytej stali. Ekstremalnie ostre i estetycznie wykonane stanowią odwzorowanie pięknej japońskiej sztuki wytwarzania noży kuchennych. W serii Miyabi 5000 FCD do produkcji rdzenia ostrza używa się stali wysokowęglowej FC61. Ostrze wykonane jest z 49 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń z wysokoweglowej stali FC61 sprawia, że nóż staje się ekstremalnie ostry i wytrzymały – twardość ostrza sięga 61+/-1 HRC. Zyskuje także efektowne zdobienie z wzoru warstw stali damasceńskiej na ostrzu. Specjalny proces hartowania wpływa na świetne właściwości noży kuchennych z serii Miyabi 5000 FCD. Ich dodatkową zaletą jest stylowa rękojeść z pięknego drewna pakka.
Rodzaje nożyNóż uniwersalny
Materiał ostrzaStal damasceńska

Nóż uniwersalny 110 mm z serii 5000 FCD marki Miyabi, charakteryzuje się wysokim stopniem twardości ostrza (61+/-1 HRC) i jest przy tym nadzwyczaj ostry. Ten japoński nóż kuchenny nadaje się przede wszystkim do pracy przy krojeniu czy obrabianiu warzyw bądź owoców. Wygodna i poręczna rękojeść z drewna pakka sprawia, że praca przy jego użyciu nie męczy (nawet podczas wielu godzin spędzonych w kuchni).

Wszystkie noże kuchenne, które zaliczają się do udanej serii Miyabi 5000 FCD, łączą w sobie niezwykłą elegancję z doskonałymi parametrami użytej stali. Ekstremalnie ostre i estetycznie wykonane stanowią odwzorowanie pięknej japońskiej sztuki wytwarzania noży kuchennych. W serii Miyabi 5000 FCD do produkcji rdzenia ostrza używa się stali wysokowęglowej FC61. Ostrze wykonane jest z 49 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń z wysokoweglowej stali FC61 sprawia, że nóż staje się ekstremalnie ostry i wytrzymały – twardość ostrza sięga 61+/-1 HRC. Zyskuje także efektowne zdobienie z wzoru warstw stali damasceńskiej na ostrzu. Specjalny proces hartowania wpływa na świetne właściwości noży kuchennych z serii Miyabi 5000 FCD. Ich dodatkową zaletą jest stylowa rękojeść z pięknego drewna pakka.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

MIYABI 5000FCD Nóż Uniwersalny 11 cm "Shotoh"

MIYABI 5000FCD Nóż Uniwersalny 11 cm "Shotoh"

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 110 mm
  • Rękojeść: drewno pakka z ozdobnym pinem
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

8 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.